BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20

Saç dökülmesinin 20 sebebi

Saç dökülmesinin 20 sebebi

New York’lu Dermatolog Dr. Marc Glashofer, saç dökülmesinin nedenlerini sıraladı…

Saç dökülmesinin 20 sebebi

1-Fiziksel stres: Her türlü fiziksel travma, ameliyat, zor bir hastalık, hatta grip bile geçici saç dökülmesine neden olabilir. Dökülme, genellikle travmanın 3-6 ay sonrasında fark edilir hale gelir.
2-Hamilelik: Hamilelik de saç dökülmesine neden olabilen, bir çeşit fiziksel strestir. Hamileliğe bağlı saç dökülmesi, hamilelik sırasında görülmesinden ziyade bebek doğduktan sonra daha sık görülür.

Saç dökülmesinin 20 sebebi

3-Aşırı A vitamini: Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne göre, A vitamini içeren takviye ve ilaçlardaki aşırılık, saç dökülmesini tetikleyebilir.
4-Protein eksikliği: Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne göre, diyet sırasında yeteri kadar protein alınmadığında, vücut bu eksikliği gidermek için saçın büyümesini durduruyor olabilir.

Saç dökülmesinin 20 sebebi

5-Erkek tipi kellik: Çoğu erkek tipi kellik olmak üzere, 60 yaşla beraber yaklaşık 3 erkekten 2’si saç dökülmesi yaşar. Bu tip saç dökülmesi, genler ve erkek seks hormonları karışımına bağlı gerçekleşir.
6-Kalıtım: Androjenik veya androgenetik alopesi olarak adlandırılan kadın tipi saç dökülmesi, temelde erkek tipi kelliğin kadın versiyonudur. Ailedeki kadınlarda belli yaşlarda dökülme görülüyorsa, kişinin de buna yatkınlığı olabilir.

Saç dökülmesinin 20 sebebi

7-Dişi hormonları: Hamilelik gibi, hormonlar da saç dökülmesine neden olabilir, hormonal denegedeki değişiklik ve menopoz da aynı etkiyi yaratabilir.
8-Duygusal stres: Duygusal stresin saç dökülmesine neden olması, fiziksel stresten daha az rastlanır bir durumdur ancak boşanma ya da sevilen birini kaybetme gibi olaylar sonrasında görülebilir.