BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Şaban Dişli sürprizi! Hollanda'ya büyükelçi olarak atandı

HOLLANDA büyükelçisiyle ilgili son dakika haberler var. Şaban Dişli Hollanda'ya büyükelçi olarak atandı. Şaban Dişli kardeşi Mehmet Dişli sebebiyle sıkıntılı günler yaşamıştı.

Abone ol

ANKARA'dan gelen son dakika atama kararı sürpriz oldu. Hollanda ile ilişkilerin normale dönmesi ile birlikte Şaban Dişli Lahey'e büyükelçi olarak atandı.

Peki kimdir Şaban Dişli: 22 Şubat 1958 doğumlu olan Şaban Dişli Sakarya Geyve'li. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü mezunu olan Şaban Dişli, Harvard Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik Programına katıldı.

Hollanda'da banka genel müdürlüğü yapan Şaban Dişli, Yurt Dışı Bankalar Birliği Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. AK PARTİ Kurucu Üyesi olan Şaban Dişli, 22, 23 ve 24. Dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. Çok İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilen Dişli, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Şaban Dişli'nin kardeş şoku : Şaban Dişli 15 Temmuz darbe girişiminde kardeşi Mehmet Dişli'nin FETÖ'cü çıkması ile sarsılmıştı.  Tuğgeneral olan Mehmet Dişli, darbe gecesi Hulusi Akar'ın derdest edilmesinde başrolde yer almıştı.

Şaban Dişli kardeşi sebebiyle sıkıntılı bir dönem yaşamış ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etmişti. Dişli, istifa dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim. Arkadaşlarımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor" demişti.

Mehmet Dişli kimdir Yurtta Sulh Konseyi hainleri