BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.490,74
HABER /  POLİTİKA

Sabah'tan bomba Kılıçdaroğlu dosyası

"İspat etsinler siyaseti bırakırım" diyen Kılıçdaroğlu'na Sabah gazetesi, yankı uyandıracak bir haberle okurların karşısına çıktı.

Abone ol

Sabah gazetesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için manşetten "70 akrabasını sınavsız işe aldı" iddiasında bulundu. Haberde Kılıçdaroğlu'nun torpille işe aldırdığı öne sürüle kişilerin isimleri tek tek sıralandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında "14 yaşındaki çocuğunuzu sigortalı yapmışsınız" diye yüklendiği Kılıçdaroğlu'na "Bunu sana göndereceğim" dediği mavi dosyanın ayrıntılarını Sabah gazetesi bugün manşetten duyurdu.

"Dosyadaki bilgilere göre Kılıçdaroğlu 2007 doğumlu olan torunu Duru'yu henüz 10 aylıkken sigortalı yaptırdı. Kılıçdaroğlu'nun torununu erken emeklilikten faydalanması için söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten iki gün önce sigortalı yaptırdığı ileri sürüldü. Yine dosyada "Kılıçdaroğlu 1997'de ilköğretimde okuyan 14 yaşındaki oğlu Kerem'i 01.03.1997- 01.05.1997 arasında çalıştı gösterdi. " deniliyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İDDDİALARA CEVAP

Dün akşam Habertürk'ün canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında çocuklarını SSK'lı yaptığına yönelik eleştirilerin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Ben orta okul öğrencisiysen Bingöl'ün Genç kazasında tuğlada çalıştım, keşke sigortalasaydılar beni. Sigortalamanın yaşı yoktur. Önce bunu bilmek gerekiyor. Kişi çalışmaya, bir riskle karşı karşıya kaldığında sigortalama zorunluluğu vardır. Benim çocuğumda çalıştı. Çocuğum sigortalıydı, ondan öncede çalışıyordu, nerede çalışıyordu, ben onu da söyleyeyim; Didim'de plajda şezlong satıyordu. O zaman yine orta okul öğrencisiydi galiba, keşke sigortalı yapsalardı. Ben aristokrat bir aileden gelmiş değilim, mal varlığı olan zengin olan aileden gelen birisi de değilim. Benim çocuklarım çalıştı. Evet, çalıştı. Ayıp mı? Hayır. Tek günahları ne? Sigortalı olmaları, olacak ne yapayım patron sigortalı yapmış. Daha önce Didim'de çalıştı, sigorta yapmadılar, keşke o zaman da sigortalı yapsalardı. Kaldı ki sigortalı olmak ayıp değil ki. Yaş sınırı yoktur, emekliliğe sayılan yaş sınırı 18'den başlar, 65'e kadar devam eder."

AKRABALARINI İŞE Mİ DOLDURDU?
Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, eski soyadı Karabulut soyadını taşıyan 31, annesinin soyadı Gündüz'ü taşıyan 26, eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun kızlık soyadını taşıyan 13 akrabasını sınav yapmadan işe aldığı iddia edildi.

SINAVSIZ NASIL İŞE ALINIYOR?
Kılıçdaroğlu akrabalarını sınavsız işe almak için kılıf yazı hazırlatmakla suçlanıyor. İddia göre yazıda ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav yapma zamanı olmadığı belirtiliyor. Sınavlar yapılırsa atamaların gecikebileceği ifade ediliyor. İşsizliğin had safhada olduğu bir dönemde SSK'da iş için yeterli başvuru yapılmadığı gerekçe olarak sunuluyor. Böylece altında Kılıçdaroğlu'nun da imzası bulunan yazıyla sınavsız torpil imkanı tanınıyor.

TORPİLLİ AKRABA İDDİASI

Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, eski soy ismi Karabulut soyadını taşıyan 31 kişiye torpil yaparak, sınavsız bir şekilde işe almakla suçlanıyor: İşte o isimler: Cemal Karabulut (Okmeydanı Hastanesi), Düzgün Karabulut (Göztepe hastanesi), Ramazan Karabulut (Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları hastanesi), Oktay Karabulut, Ali Karabulut (Nişantaşı Diyaliz), Ali Ekber Karabulut (tepecik Hastanesi), Yılmaz Karabulut, Vedat Karabulut, Gülten Karabulut, Fatma Karabulut, Oktay Karabulut, Fatmagül Karabulut, Duran Karabulut , Sebahat Karabulut, Hanife Karabulut, Emine Karabulut, Filiz Karabulut, Şevket Karabulut, Fatma Karabulut, Hülya Karabulut, Halil Karabulut, Abdurrahman Karabulut, Refik Karabulut, Ramazan Karabulut, Özer Karabulut, Gül Karabulut, Naim Karabulut, Semra Karabulut, Mahmut Karabulut (Bakırköy Doğumevi), Dr. Şaban Karabulut, Suna Karabulut (Tunceli Sigorta Müdürlüğü).

ANNE TARAFI

Kılıçdaroğlu , annesinin soyadı Gündüz'ü taşıyan 26 kişiyi kuruma sınavsız aldığı iddia ediliyor: sabah.20141212085023.jpg

-Mehmet Gündüz (Ankara Çocuk Hastanesi), Ö. Köyer Gündüz (Tepecik Eğitim Hastanesi), Şükrü Gündüz (Okmeydanı hastanesi), Atike Gündüz, Ayşegül Gündüz, Hatice Gündüz (Ankara Göz hastanesi), Murat Gündüz, Canan Gündüz, Sultan Gündüz, Atilla Gündüz, Aziz Gündüz, M. Şefik Gündüz, Cevat Gündüz, Osman Gündüz, Sevim Gündüz, Abdülbari Gündüz, Ayşe Gündüz, Şerafettin Gündüz, Sami Gündüz, Dürda Gündüz, Gülistan Gündüz, Kemal Gündüz, Ahmet Gündüz, Fikriye Gündüz.

EŞİNİN ESKİ SOYADINI TAŞIYAN 13 AKRABASI

Kılıçdaroğlu , eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun eski soyadı Düzgün'ü taşıyan 13 akrabasını da sınav yapmadan işe aldığı önü sürülüyor:

-Aliye Düzgün (Ankara Eğitim hastanesi), Leyla Düzgün (Erzincan hastanesi), Fadime Düzgün, Mükerrem Düzgün, Derya Düzgün, Gülseren Düzgün, özgür Düzgün, Vehbi Düzgün, Ahmet Düzgün, Muzaffer Düzgün, Cemal Düzgün, Geyik Düzgün, Muhittin Düzgün.

KEMAL KILIÇDAROĞLU : İSPATLAYIN BIRAKIRIM
Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam da canlı yayındaydı. Süheyl Batum'un ihracı ve MİT ile ilgili iddialı çıkışlar yaptı (TIKLA OKU)
kemal-kiliçdaroğlu-i̇sti̇fa.jpg