BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Sabah gazetesinden hükümete bedelli çağrısı!

Sabah gazetesi yazarları Sevilay Yükselir ve Mahmut Övür 800 bin asker kaçağının hayatının kabusa döndüğünü vurguladıkları yazılarında hükümete bedelli askerlik için acil eylem çağrısı yaptılar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Sabah sinde bedelli askerlik rüzgarı esiyor. Gazetenin köşe yazarlarından Sevilay Yükselir ve Mahmut Övür bedelli beklentisi içinde olan 800 bine yakın insanın sorunlarını yazarken hükümete çözüm çağrısı yaptılar.

800 BİN KİŞİ VE AİLELERİ ACİLEN CEVAP BEKLİYOR

"Bu toplumsal bir sorun değil mi?" diye soran Mahmut Övür "Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan 800 bin kişi ve aileleri adına acilen bir cevap bekleniyor" dediği yazısında bedelli uygulamasının kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İşte Övür'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la yerel seçim öncesi konuştuğumda "seçim yatırımı" olarak olaya bakmadıklarını, Genelkurmay'ın ihtiyacına göre hareket edeceklerini söylemişti. Aylar geçti, Genelkurmay'dan hiçbir açıklama gelmedi. Askerlik ve bedelli meselesi ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Doğrusu Eski Türkiye'den Yeni Türkiye'ye geçerken, bu meselenin de aynı ciddiyetle ele alınması gerekiyor. Genelkurmay bu kadar bakaya biriktiren sistemi sorgulamalı ve yeni döneme uygun bir sistem getirmeli... Ortada 800 bin gibi bir rakam dolaşıyor. Bu kadar insan asker olmak için başvursa ne olur? Hepsini askere almak mümkün mü? Olaya "Hele bir başvursunlar bakarız" mantığıyla mı yaklaşacağız yoksa sistemi değiştirip bu sorunu kökten mi çözeceğiz?
Ayrıca Türkiye'yi yakından ilgilendiren Ortadoğu'daki yeni gelişmelerle ilgili bir durum varsa bunun da topluma açıklanmasında yarar var. Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan 800 bin kişi ve aileleri adına acilen bir cevap bekleniyor.

NEREYE GÖTÜRECEKSİNİZ BU KADAR ADAMI?

"Bedelli için daha neyi bekliyorsunuz?" diye soran Sevilay Yükselir ise hükümete acil eylem çağrısı yaptı. İşte Yükselir'in yazısındaki ilgili bölüm:

Bu 800 bin kişinin bedelli beklentisi içerisinde olmasının temel sebebi geçim meselesi. Bunların çoğu askere gitmeleri halinde geride bırakacaklarının ne yapacağını düşünüyor. Gerçekten aile birliklerinin bozulacağı çok vahim olaylara sahne olur ülke. Zaten hadi hepinizi askere götürüyoruz demeye kalkışılsa bile bu imkansız. Nereye götüreceksiniz bu kadar adamı? Hangi kışlaya?
O nedenle bir kez daha sesleniyorum hükümete, yetkililere. Biz bu işi halının altına falan süpürerek çözemeyiz. Bir an evvel yeni bir paketle bedelliyi çıkarıp maaile kimyaları alt üst olan bu insanları rahata kavuşturmalıyız. Yoksa sürekli,'askere götürüleceğim' korkusuyla yaşayan bu insanlar sonunda paranoyak falan olup bu kez olmadık işlerle başımıza dert olacaklar!