BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Sabah ezanı saati yarından itibaren değişiyor

İleri saat uygulaması ile kafası karışan vatandaşlar sabah namazlarında da camiye yetişemeyince Diyanet İşleri Bakanlığı harekete geçti. Yarından itibaren özellikle batı illerinde ezan artık imsak vaktinde okunacak.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, ileri saat uygulaması ile sabah namazını camide kılamayan vatandaşlar için harekete geçti. Sabah namazı ezanı imsaktan yaklaşık bir saat sonra okunuyor ve camilerde sabah namazı da ezandan yaklaşık yarın saat sonra kılınıyordu.

Ancak günlerin kısalması ve camilerde namaz saatinin özellikle batı illerinde mesai saatlerine denk gelmesi üzerine vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığına şikayette bulundu. Camide namaz kılmaya vakit bulamayan cemaat için müftüleri uyaran diyanet ezan saatini imsak vaktine çekti. Yarından itibaren sabah ezanı imsak saatinde okunacak, sabah namazı ise camilerde imsak vaktinden yarım saat sonra kılınacak.

Sabah namazı saati değişti Diyanet imsak vaktine çekti il il yeni namaz saatleri

Önemli Bilgi
Sabah namazı vakti imsak ile başlar ve güneş doğana kadar devam eder. Sabah namazı ise camilerde imsaktan yarım saat sonra kılınır.

Ankara sabah namazı saati :