BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Saatler geri alınıyor dikkat mesai de değişti

Yaz saati biterken saatler bir saat geri alınacak, peki yeni saat ayarlaması ne zaman yapılacak, yeni mesai saatleri nasıl oldu?

Abone ol

Saatler ne zaman geri alınacak belli oldu. Bu hafta sonu yaz saati uygulaması bitiyor pazar günü saatler bir saat geri alınacak. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte memurun mesai saatleri de değişecek.

Yaz saati uygulaması 26 Ekim 2014 cumartesi günü bitiyor. Gece yarısından sonra kış saati uygulamasına geçilecek, haliyle saatlerinizi ayarlamanız gerekecek.

SAATLER 1 SAAT GERİ ALINACAK

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart Pazartesi günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınan saatler, bu kez 26 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınacak.

saatler-1-saat-geri-alinacak.jpg

Türkiye'de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince ileri saat uygulaması yapılıyor. Saat değişiminden beklenen fayda ve tasarruf yaz saati uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB'deki saat düzenlemesine paralel yapılıyor.

16 Şubat 2014 tarih ve 28915 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında uygulamanın amacı, 'gün ışığından daha fazla yararlanmak' olarak belirtiliyor.

SABAH AYDINLIK AKŞAM KARANLIK

Günışığından bir saat fazla yararlanırken, akşam iş ve okul çıkışları karanlıkta olacak. Akşam saatlerine gelindiğinde saat 17.30 ila 18.20 arasında hava kararmaya başlayacak.

İlkbaharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon-1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tasarruf miktarı orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimine karşılık geliyor.

YENİ MESAİ SAATLERİ

Saatlerin 1 saat geri alınması ile birlikte mesai saatleri İstanbul'da değişecek. 27 Ekim pazartesi gününden itibaren yeni mesai saatleri geçerli olacak.

İstanbul Valiliği'nin açıkladığı kış dönemi mesai saatleri şöyle;

SABAH MESAİ SAATİ .................08.00
ÖĞLE TATİLİ.............................12.00- 12.30
AKŞAM MESAİ BİTİMİ.................16.30