BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Saatler geri alınacak mı ne zaman bu gece saat 03.00'de...

Saatler ne zaman geri alınacak? Saatler geri alınacak mı? Yeni kış saati uygulaması vatandaşın kafasını karıştırdı. Saatler bu gece saat 03.00'de ilk kez geri alınmayacak.

Abone ol

Kış saati uygulaması tamamen kaldırıldı. Kuzey yarımkürede bir çok ülke bu gece saat 03.00'de saatlerini 1 saat geri alacak. Ancak Türkiye ilk kez kış saati uygulamasına geçmeme kararı aldı. Yani bu gece saat 03.00'de saatler geri alınmayacak. Ancak akıllı telefonlar ve bilgisayarları otomatik saat ayarında ayarlı olanlar yarın sabah  yanılabilirler. Akıllı telefon ve bilgisayarlar otomatik saat ayarında kendiliğinden 1 saat geri ayarlaması yapabilir bu da sizi yanıltabilir. 

SAATLER GERİ ALINMIYOR ÖSYM'DEN ADAYLARA SON DAKİKA UYARISI

ÖSYM, yarın Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı'na girecek adayları, saatlerin 1 saat geri alınmaması nedeniyle gerekli tedbirleri alması yönünde uyardı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yarın Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına girecek adayları resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda uyardı.

Kış saati uygulamasından vazgeçilmesi ve saatlerin 1 saat geri alınmaması nedeniyle gerekli tedbirleri alması yönündeki uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde kış saati uygulamasından vazgeçilmiş olması nedeniyle 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler 1 saat geri alınmayacaktır. Ancak bazı mobil cihazların pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat geri alabilmesi ihtimali yönünde 30 Ekim 2016 Pazar günü Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına girecek olan adaylarımızın gerekli tedbirleri almalarını önemle rica eder, başarı dileklerimizi sunarız."


MANUEL SAAT AYARI NASIL YAPILIR AKILLI TELEFON VE BİLGİSİYARLAR İÇİN UYARI

Sektör yetkililerinin verdiği bilgilere göre, 50 milyon mobil cihaz, pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat ileri alacak. Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor.

Güncelleme yapılmayan işletim sistemlerinde saat ayarı, ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarak seçilmeli. Ancak riske atmamak için ise pazar günü televizyonlardaki saati kontrol etmekte fayda olacak. Windows işletim sistemli bilgisayar ve sunucularda ise güncellemelerin yapılması halinde ise saatler doğru ayarda korunacak.

ELEKTRİK SAYAÇLARI DA AYARLANACAK!

Diğer taraftan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu- EPDK'da elektrik tüketimini ölçme amaçlı tesis edilen elektronik sayaçların 30 Ekim 2016 Pazar günü, daha önceden programlandığı gibi kendisini otomatik olarak bir saat geri alacağı hatırlatılarak, “Söz konusu durum üç zamanlı tarife üzerinden elektrik tüketen tüketiciler düşünüldüğünde; sayaç saati ile gerçek saat arasında bulunan bir saatlik fark gündüz, puant ve gece zaman dilimlerinde birer saatlik kaymalara ve üç zamanlı tarife dilimlerine göre tüketimlerini belirleyen bu tüketicilerin yanılmasına sebep olacaktır” denildi.