BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,47
ALTIN 2.472,82
HABER /  GÜNCEL

Saat hediye alan da veren de namussuzdur!

Yolsuzluk iddiaları sonrasında istifa eden eski Bakan Zafer Çağlayan hediye saat iddiaları için konuştu; 'Hediye alan da veren de namussuzdur"

Abone ol

DÜZENLENEN yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından Ekonomi Bakanlığı görevinden istifa eden Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenirken, "Saat hediye alan da, hediye veren de, 'Hediye saat aldı' diyen de alçaktır, namussuzdur, vicdansızdır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Tarsus İlçesi'nin Kavaklı ve Çağlayan Mahalleleri'nde düzenlenen mitinglere katılan Zafer Çağlayan, Türkiye'yi demokrasiyle 1960 yılında merhum Adnan Menderes'in tanıştırdığını anlattı. Çağlayan, "Adnan Menderes ve onun bakan arkadaşlarının asıldığını ifade ederken, "Diğer yandan 1980'lerden sonra Türkiye'yi tüm dünyaya açan ve Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturan rahmetli Turgut Özal'ı zehirlediler. Artık o günler geride kaldı. Bu millet, 'Öyle bir başbakanımız var ki, yedi cihan bir araya gelse onu yedirtmeyeceğiz' diyor" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde kendisi için söylediği 'Bakanın koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı?' sözlerine değinen Çağlayan, şöyle dedi:

"Ya bu öyle biri ki çıkmış hükümetin icraatlarına, Başbakana, bize dil uzatıyor. Artık 7 cihan biliyor ki 17 Aralık'ta yapılan komplo adeta bu ülkenin birlik, beraberliğine yapılan komplodur. 17 Aralık komplosunun peşine takılmış, ondan medet umuyor. Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundum. Mahkemeye verdim. Mahkemede kazandığım paralarla Mersin'de herkese tantuni dağıtacağım. Paraların bir kısmıyla da Tarsus'ta kerebiç dağıtacağım. Çıkmış benim için diyor ki, 'Bu bakan saat almış.' Bakın ben 7 yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşunu almamış, her ay 100 öğrenciye burs verme şerefine nail olmuş bir kardeşinizim. Kemal Kılıçdaroğlu, sana buradan meydan okuyorum. Yarın da buradaki meydan okumanın ekosunu duyarsın herhalde. Diyorum ki Kılıçdaroğlu, saat hediye alan da saat hediye veren de 'Hediye saat aldı' diyen de alçaktır, namussuzdur, vicdansızdır. Bunlarda ne edep kalmış, ne ar kalmış. Akşama kadar yalan, dedikodu, iftira. Dün çıkmış televizyonlara son derece garip, son derece tuhaf laflar ediyor. Aslında bunun şimdiye kadar yapmış olduğu gaflardan yeni bir film yapmışlar. Zannediyorum ki geleceğin en büyük komedisi Kemal Kılıçdaroğlu olacak."