BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten Suriye'ye heyet

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslami Uyanış Konferansı İcra Konseyi toplantısına katılmak üzere İran'a gitti.

Abone ol

Partiden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez'le bugün İran'a giden Kamalak, İslam ülkelerinde yaşanan krizlerin barış ve diyalog yoluyla çözülmesi için temaslarda bulunacak.

Kamalak, iki gün sürecek İran seyahati sırasında bölge ülkelerinden gelen önemli isimlerle bir araya gelecek ve Ortadoğu'daki gelişmelerin sağduyu ile yönetilmesi için girişimlerde bulunacak.

İran seyahatiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kamalak ise Arap Baharı ile başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerinde oldukça kırılgan bir yapının ortaya çıktığına işaret etti.

TUNUS VE SURİYE'YE HEYET GÖNDERİLECEK

Kamalak, şunları kaydetti:

''Endişemiz şu ki; bazı emperyalist niyetli Batı ülkeleri Ortadoğu'da yaşanan bu gelişmeleri kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmek için bu kırılgan yapıdan faydalanmak istemektedirler. Öncelikle bölge ülkelerinin kendi sorunlarını kendi içlerinde halletmeleri gerekmektedir. Bölgede kalıcı bir huzurun sağlanabilmesi ve demokratik bir ortamın oluşturulabilmesi için bu hassas sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bu amaçla Saadet Partisi olarak önümüzdeki günlerde Tunus, Suriye gibi bölge ülkelerine bir heyet göndermeyi planlıyoruz. Bunun çalışmasını başlattık. Bu barış heyetinin içinde İslam coğrafyasında saygınlığı olan devlet ve siyaset adamlarının yanı sıra, bölgenin etkin kanaat önderleri yer alacak. İran seyahatimizdeki temaslarımızda da bunun altyapısına yönelik temaslarda bulunacağız. Bu sürecin İslam ülkeleri lehine gelişmesi için öneri ve tekliflerimizi gündeme getireceğiz. Amacımız, İslam ülkelerinde yeni dönemin Batı'nın menfaatleri değil, kendi öz değerlerimizin üzerine inşa edilmesini sağlamaktır.''