BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten Erbakan açıklaması

Torba yasadan Necmettin Erbakan'ın yararlandığı iddialarına Saadet Partisi'nden cevap geldi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, ''Sayın Hocamızın 'Torba' yasadan yararlanması mümkün değildir. Olayın aslı yoktur'' dedi.

Kamalak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan genel seçimlere tüm teşkilatlarıyla hazır olduklarını ve baraj kaygısı taşımadıklarını belirtti.

Genel seçimlerde iktidar olmaları halinde, işçi, memur ve emekli maaşlarında ilk etapta yüzde 50 artış yapacaklarını ifade eden Kamalak, öğrenci harçlarını da kaldıracaklarını söyledi.

Kamalak, milletin inanç, kültür, örf ve geleneklerine uygun yeni bir anayasa yapacaklarını, darbecilerin yargılanmasının önünü açacaklarını ve darbe mağdurlarının mağduriyetlerini gidereceklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, aralarında generallerin de bulunduğu tutuklamalara ilişkin soruya, ''Üzücüdür. Ne yazık ki ordunun içinde hala yeniçeri zihniyeti taşıyan bir grup vardır. Sevindirici yönü ise bütün bu subayları değerlendirdiğimizde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yüzde 10'una tekabül etmektedirler. Demek ki ordumuzun yüzde 90'ı milli iradeye saygılı. Yargılamalarda ibret vardır. Yargılamaların yapıldığı kanunlar 28 Şubatta çıkarıldı. 4442 sayılı iktisadi amaçlı çete oluşumuyla ilgili kanuna TBMM'deyken itiraz etmiştim. 'Keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner'...'' yanıtını verdi.

Kamalak, bir başka gazetecinin, ''Sayın Necmettin Erbakan, 'Torba' kanundan yararlanıyor mu'' sorusu üzerine, Erbakan'a yöneltilmesi gereken bir borç olmadığını, bahsedilen borcun 28 Şubatın ürünü olduğunu söyledi. Borcu, ''hukuk dışı bir yükleme'' olarak nitelendiren Kamalak, ''(Ortada mahkeme kararları var) denilecek. Bu ülkede mahkeme kararıyla başbakan, bakanlar asılmadı mı? Ortada borç yoktur. Refah Partisi o dönem, 714 milyar lira yardım almıştır. Refah Partisi'nin bütün mallarına el konuldu. Faturalar geçersiz sayıldı. Şu anda onun 2 bin 100 misli faiz isteniyor. Sayın Hocamızın 'Torba' yasadan yararlanması mümkün değildir. Olayın aslı yoktur. Kanunda, 'Kesinleşmemiş hazine alacakları...' deniyor. Hocamızla ilgili mahkeme kararları kesinleşmiştir. Teyit edilmemiş haberlerin manşete çıkarılması doğru değil'' diye konuştu.

Kamalak, Erbakan'ın sağlık durumuna ilişkin soru üzerine, dün akşam ziyarette bulunduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.