BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten Corrie Ailesi'ne Türkiye daveti

SP İl Başkanı Erol Erdoğan, tarihe “zulme vicdanı ile direnen leydi” olarak geçen Rachel Corrie’nin ailesine mektup yazdı.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan'ın eşi Vildan Erdoğan ve partisinin kadın kolları ile birlikte Taksim PTT’ye gelen Erol Erdoğan, Corrie ailesine yazdığı mektubu PTT Kargoya verdi. Mektubu PTT’ye teslim ettikten sonra bir basın açıklaması yapan Erdoğan, 16 Mart’ı “zulme meydan okuma” fırsatı olarak saydıklarını belirtti.


Mektubuna, “Rachel’i tanıyan binlerce Türkiyeli adına… Dünyadaki milyonlarca seveni adına… Ve tanıdığında ona kayıtsız kalamayacak insanlık ailesinin vicdanlı milyarlarca üyesi adına, onlardan biri olarak yazıyorum. Bu mektubu yazarken hem evlat sahibi bir aile olarak acınızı paylaşmak hem de onurlu mücadelenize destek olmak istiyorum” diye başlayan Erdoğan, Corrie ailesini Saadet lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş adına Türkiye’ye davet etti. Erdoğan, mektubunda “Sizleri Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş adına ülkemize davet ediyoruz. Rachel dostları olarak sizi ağırlamaktan onur duyarız. Bu vesileyle eşiniz hanımefendiyle sizleri İstanbul’a davet ediyoruz. Rachel’i yetiştiren sizleri tanımak, onun ideallerini, nasıl bir dünya özlediğini sizlerden dinlemek bizi çok memnun edecektir” ifadelerine yer verdi.

HALEPÇE KATLİAMINI DA HATIRLATTI

Rachel’in ölüm yıldönümü olan 16 Mart’ın aynı zamanda Halepçe katliamının da yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, Dönemin Irak diktatörü Saddam, Kuzey bölgesinde yaşayan Irak vatandaşı Kürtlere düzenlediği saldırıda kimyasal bombalarla Halepçe’de onulmaz yaralar açmıştır. 5 bin insanın öldüğü bu saldırıda 7 bin insan da yaralanmış, bununla da kalmayıp, kullanılan kimyasal silahlar yüzünden gelecek nesillerin özürlü doğmasına yol açmıştır” dedi.

SEVGİ VE UZLAŞI GALİP GELECEK

Erdoğan, Rachel’in İsrail buldozeri tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak şunları dedi: “Amerikalı bir barış eylemcisi olan Rachel Corrie, bu amaçla Filistin’e gelmiş, İsrail’in evini yıkmak istediği bir Filistinli ailenin evinin önünde buldozere karşı elindeki megafonla canlı siper olmuştu. Ancak İsrail buldozeri Rachel’i ezerek öldürmüştü. Rachel öldü, Ahmet Yasin öldü, Muhammed Durre öldü; öldürüldüler. Ama zaman gelecek Kudüs’te, Gazze’de, Filistin’de kimse ölmeyecek, çünkü biz galip geleceğiz, barış galip gelecek, sevgi ve uzlaşı üstün gelecek. Bu vesileyle Saadet Partisi olarak 16 Mart’ta yaşanan bu katliamları kınıyor; barış, huzur ve adaletin dünyaya hakim kılınması için, var gücümüzle çalışacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz.”

İŞTE O MEKTUP

Sayın Craig Corrie ve Rachel’in tüm ailesine;

Size bu mektubu Türkiye’den yazıyorum.

Bizler, haksızlığa ve zulme karşı siyasi mücadele veren ve barış dolu bir dünya ümidini çoğaltmayı hedef olarak belirlemiş Saadet Partisi’nin mensuplarıyız. Ben de bu partinin İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

Size bu mektubu;

Rachel’i tanıyan binlerce Türkiyeli adına…

Dünyadaki milyonlarca seveni adına…

Ve tanıdığında ona kayıtsız kalamayacak insanlık ailesinin vicdanlı milyarlarca üyesi adına, onlardan biri olarak yazıyorum.

Bu mektubu yazarken hem evlat sahibi bir aile olarak acınızı paylaşmak hem de onurlu mücadelenize destek olmak istiyorum.

Bir anne-baba için bu dünyada, evladından öte varlık yoktur. Bu bilinçle acınızı yürekten paylaşıyorum.

Kızınızla ilgili açtığınız haklı davanın, sorumluların cezalandırılmasıyla nihayete ermesi için de dua ediyorum.

RACHEL, YAŞADIĞI DÖNEMİN EN BÜYÜK AYDINIDIR!

Amerika’nın ve diğer güçlü ülkelerin sözüm ona bilge adamları ve güçlü politikacıları medeniyetlerin savaşmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun için “önleyici savaş” gerektiğini anlatırken; çok değil, dört gün sonra Irak’ı işgal edeceği günlerde yiğit kızınız bunun koca bir yalan olduğunu bir başka zulüm bölgesinden tüm dünyaya haykırmıştır.

Demiştir ki, insanların inancı, rengi ve ırkı zulmün nedeni olamaz. Zalim zalimdir, mazlumsa mazlum! Vicdanlı insanların ölçüsü budur, kimlikleri değil!

Onun katilleri bu sese tahammül etmezlerdi, etmediler de.

Ne ironiktir ki, Rachel’in ölüm günü olan 16 Mart’ın önceki bir başka yıldönümünde (1988), Irak diktatörü Saddam kendi vatandaşı olan Kürtleri kimyasal silahla Halepçe’de katlediyordu. Bu katliamla 5.000 insan ölürken 7.000 insan da yaralanmıştı. Halepçe’de hala çocuklar özürlü doğuyor. Bu oranın Hiroşima ve Nagasaki’ye göre 4-5 kat fazla olduğu varsayılıyor.

İnanıyoruz ki, Rachel bunları da biliyordu ve bu nedenle genç yaşında dünyanın en zengin denebilecek şehrinden çıkıp en yoksul ilan edilmiş şehrindeki evleri, kadınları, çocukları savunmaya gelmişti.

İşte, bu yolculuktur Rachel’i döneminin en büyük aydını yapan.

RACHEL EVRENSEL İNSANDIR!

Evet, Rachel mücadelesiyle dünyada herkesin kendine paylar çıkaracağı bir evrensel insandır.

Bizler, insani değerlerimizle ve medeniyetimizin-İslam Medeniyeti’nin bize verdikleriyle inancımızın rehberliğinde zulme hep düşman olmuş bir geleneğin mensuplarıyız.

Ancak Rachel, kendi değerlerimizi bizleri sarsarak hatırlatmış, gönlümüzde derin bir sevgi ve saygı alanı açmıştır. “Mazlumun kim olduğuna bakmayın, mazlum olması yeter, yetmeli” demiştir!

İslam dünyası bu çığlığı duymuş ve Rachel’in önünde saygıyla eğilmiştir. Rachel, hepimizi de bildiğimiz bir konuda rahatlatmıştır: “Mazlumların hakkını aramak haktır ve ben mazlumun hakkını ararken ayrımsız herkes için ölebilirim.”

Rachel, mazlum Filistinli çocuklar, babalar, anneler için tankın önüne dikildi.

Dünya barışı için önemli bir eşiktir bu. Rachel, sevgili kızınız, “dünya barışı” için verdiği mücadelesi ile dünya barışı sağlanana kadar ışık olmaya devam edecektir.

Sayın Craig Corrie…

Özlediğiniz ama gurur duyduğunuza emin olduğumuz sevgili kızınız Rachel’i ölümünün yedinci yılında saygıyla bir kez daha anıyoruz.

Rachel’in katillerine açtığınız davada yanınızda olduğumuzu, bu konuda elimizden gelecek her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Sayın Craig Corrie…

Son olarak, sizleri Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş adına ülkemize davet ediyoruz. Rachel dostları olarak sizi ağırlamaktan onur duyarız. Bu vesileyle eşiniz hanımefendiyle sizleri İstanbul’a davet ediyoruz. Rachel’i yetiştiren sizleri tanımak, onun ideallerini, nasıl bir dünya özlediğini sizlerden dinlemek bizi çok memnun edecektir.

Saygılarımla

15 Mart 2010
İstanbul’dan binlerce Rachel dostu adına;
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan