BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten bir önemli istifa daha

SP GİK üyesi Doç. Dr. Emre Bahce, Numan Kurtulmuş'un saflarına katılmak için partisinden istifa etti.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Bağce, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un saflarına katılmak için partisinden istifa ettiğini açıkladı.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un partisinden ve Genel Başkanlık görevinden istifa etmesinden sonra SP'de sular durulmuyor. Son olarak SP GİK üyesi Doç. Dr. Emre Bağce de partisinden istifa etti. Doç. Dr. Bağce, yaşanan yeni süreçte Kurtulmuş ile olacağını söyledi. 'Her türlü süreçte kendisinin yanında olacağız.' diyen Bağce, "Destek veriyoruz. Türkiye'ye yeni bir soluk kazandıracak." ifadesine yer verdi.

Kurtulmuş'un yapacağı siyasetin Türkiye ile sınırlı kalmayacağını belirten Bağce, Kurtulmuş'un siyaset tarzının tüm insanlığı kuşatan bir sistemde olacağını ifade ederek, "Siyaseti farklı terimlerle bizim insanımızı kuşatacak şekillerle sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyadaki insanları dikkate alan bir siyaset tarzını öngören bir bakış açısı." şeklinde konuştu. Kurtulmuş'un yeni süreçte tüm insanlığı kucaklayacağını kaydeden Bağce, şunları kaydetti:

"Bundan sonrasında bunu daha çok pratiğe dökme şansı olacaktır. Çünkü zaman kaybetmemek gerekiyor. Ben şunu söyleyeyim, genel idare kurulu toplantısına giderken Aşık Veysel'in bir dizesini duydum, içim ürperdi. 'Bir ağaçtan bir yaprak düşse onun acısını içimizde hissederiz' diyordu. O an Bolu civarlarındaydım ve ağaçlara baktım, bir sürü yapraklar dökülüyor. Dolayısıyla bizim insanlarımızı değil, bütün canlılarımızın haklarını, hukuklarını koruyacak bir yapıyı oluşturmak, takip etmek gerekiyor. Dolayısıyla yapılacak çok şeyler var. Her türlü zeminde yapılacak birçok şey var. Kurtulmuş'un özellikle siyasetin toplumsallaşmasında ciddi bir katkısı olacaktır."