BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadetli Kamalak savaş ilan etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'tan ilginç benzetme

Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ''Sandığa atılan her bir oy, cephede düşmana sıkılan her bir mermiden çok daha tesirlidir, çünkü savaşın sonunu masada oturanlar belirliyor. Masaya kimin oturacağınıysa sizlerin oyları tayin ediyor'' dedi.

Konuşmasına Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek başlayan Kamalak, Türkiye'nin problemlerini ancak Saadet Partisi'nin çözebileceğini söyledi. 10 yıl önce Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 6 olduğunu, 2010 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, işsizliğin yüzde 11,9'a yükseldiğini ifade eden Kamalak, işsizliğin zaman içinde yüzde 100 arttığını bildirdi.

Kamalak, şöyle devam etti:

''Eğer birisi çıkıp, 'İşsizliği biz halledeceğiz' diyecek olursa, gayet tabi sormak hem sizin hakkınız, hem de benim hakkımdır. Diyorum ki, TBMM'deki partilerimize, iktidar partisine, 'Arkadaş sen 9 yıldan bu yana anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla tek başına iktidarsın, bu işsizliği çözebilmek için kaç milletvekiline ihtiyacın vardı? Kaç sene iktidarda kalman gerekiyordu?' Kanaatimce bu soru cevapsız kalacaktır. Bu 10 yıllık süreç içerisinde cari açık 48,5 milyar dolara çıkmıştır. Cari açığımız yüzde 500 artmıştır. Bu problemleri çözmesi mümkün mü? Daha beteri, henüz doğmamış bebeler borçlu doğmaktadır. Bizim dışımızdaki partiler, bu ülkenin hiçbir problemini çözemez, çözselerdi bu zamana kadar çözerlerdi. Eğer söylediklerime katılıyorsanız, sizin için, çocuklarımızın geleceği için, bu ülkemizin selameti için bütün insanlarımıza haber verin, kurtuluş buradadır, Saadet Partisi'ndedir.''

"HER OY DÜŞMANA SIKILMIŞ BİR KURŞUNDUR"

Problemi çözme vazifesinin vatandaşa düştüğünü vurgulayan Kamalak, ''Emin olun, sandığa atılan her bir oy, cephede düşmana sıkılan her bir mermiden çok daha tesirlidir, çünkü savaşın sonunu masada oturanlar belirliyor. Masaya kimin oturacağınıysa sizlerin oyları tayin ediyor. O yüzden her bir oy düşmana sıkılan mermiden çok daha önemli, çok daha tesirlidir'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin milyonlarca şehidin kanı pahasına hediye edildiğini dile getiren Kamalak, şehitlerin kemiklerini sızlatmamak için emanetin ehline verilmesini istedi. Meclis'e mutlaka yeni bir kan, yeni bir vizyon ve yeni bir program gerektiğini ifade eden Kamalak, ''Bu, Milli Görüş programıdır'' dedi.

Kamalak, ''Milletimizin, saadet ve selameti için, yaşanabilir bir Türkiye için, yeniden büyük Türkiye için, yeni bir dünyayı kurmak için, adil düzeni kurmak için, İslam birliğini kurmak için, canla başla çalışacağıma söz veriyorum'' sözlerini mitinge katılanlara tekrarlattı.
Verdiği sözlere canı pahasına sadık kalacağına söz veren Kamalak'a, partinin il teşkilatı, gençlik kolları ve kadın kolları çiçek verdi.

Kamalak, mitingi alanda sandalyeye oturarak dinleyen yaşlı kadın ve erkeklere dönerek, ''Alana 7'den 70'e gelinmiş, bu işi tamamdır'' diyerek konuşmasını bitirdi.