BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'in kader toplantısı bu ilçede

Saadet Partisi Genel Başkan Numan Kurtulmuş il başkanlarını bugün Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde toplayacak.

Abone ol

Saadet Partisi (SP)'nde olağanüstü kongre için yeterli imzaların toplanmasından sonra Genel Başkan Numan Kurtulmuş il başkanlarını bugün Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde toplayacak.

Saadet Partisi'nde eski yöneticilerin imza listesini teslim edip, "Kongre süreci başlamıştır" açıklamasının ardından Numan Kurtulmuş durumu değerlendirmek üzere il başkanları, il müfettişleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Kozaklı'da bulunan Diva İbis Otel'de bir araya gelecek.

Kozaklı'da yapılacak toplantı ve partideki son gelişmeleri değerlendirmek üzere basın açıklaması yapan Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Mikdat Şahin, aldıkları bilgilerin kongre için gerekli imzaların toplandığını gösterdiğini söyledi. Son kongrede çıkan iki listenin kırgınlıklara neden olduğunu belirten Şahin, "Milli Görüş çizgisinde bugüne kadar karşılaşılmamış bir durumun içindeyiz. Umarım kısa zamanda çözüm bulunur. Yapılacak kongrede genel başkanlık için yine tek adayın olacaktır. İki Genel Başkan adayının çıkması Saadet Partisi'nde görülmemiş bir olaydır. İki adayla gitmek söz konusu değil. Halihazırda alternatif bir genel başkan adayı da yok. İlerleyen dönemde ne olur net olarak bir şey söyleyemeyiz." dedi.

11 Temmuz 2010 tarihinde Olağan Genel Kongre'yi yaptıklarını hatırlatan Şahin, "Bugün ve yarın Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş'un başkanlığında il başkanları, il müfettişleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Kozaklı'da bir toplantı yapacağız. Buradaki toplantıda olağanüstü kongre kararı veya ileri bir tarihe erteleme gibi seçenekler değerlendirilecek." diye konuştu.

Toplantı için Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un öğleden sonra Kozaklı'ya gelmesi bekleniyor.