BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet seçimlere Erbakansız hazırlanıyor

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Atik Ağdağ, seçim hazırlıklarını bir süredir Genel Başkan Necmettin Erbakan'sız yürüttüklerini belirtti ve şunları söyledi...

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Atik Ağdağ, seçim hazırlıklarını bir süredir Genel Başkan Necmettin Erbakan'sız yürüttüklerini belirterek "Biz zaten hocamızı çok çalıştırmayı düşünmüyorduk, 'Hocam siz oturun biz çalışalım' demiştik, niyeti yoktu, şartlar hocamızı oturtuyor, dinlendiriyor, istirahat ettiriyor" dedi.

Ağdağ AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Temmuz sürecinden sonra bazı il başkanlarının görevlerinden ayrıldığını, ancak bunların bütün teşkilatları sıkıntıya düşürecek düzeyde olmadığını söyledi. Saadet Partisi'nin 50 bin kişinin katılımı ile 17 Ekim'de büyük kongresini yaptığını belirten Ağdağ, o süreçten itibaren partilerinde çok büyük bir heyecan, coşku ve hareketliliğin ortaya çıktığını söyledi. Necmettin Erbakan'ın genel başkan seçilmesi ile bu heyecanın daha da arttığını ifade eden Ağdağ, Erbakan'ın 54. hükümet döneminde "efsane hizmetler" yaptığını bu nedenle de, halkın yeni dönemde de kendisinden büyük beklenti içerisine girdiğini kaydetti.

Atik Ağdağ, kongreden sonra, başkanlık divanı oluşturduklarını bu esnada seçimlere 6.5 aylık bir sürenin kaldığını ve bu zaman dilimi için yoğun bir çalışma programı oluşturduklarını belirtti. Ağdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yol haritamızın en önemli aşamasında bizim il teşkilatlarımız vardı, biz bir kadro partisiyiz. Bizde sadece kişiler değil, bütün hareketlilik önemlidir ve biz bu çalışmalarımızı seçimden önce tamamlamak istedik. Önce il teşkilatlarımızı Kasım ayı sonuna kadar tamamladık, ardından Aralık sonuna kadar ilçe teşkilatlarımızı tamamladık. 2 hafta içerisinde 957 ilçenin tamamı gezerek, 10 binin üzerinde kişiyle buluştuğumuz ilçe divan toplantılarımızı yaptık.

Yaptığımız bu çalışmaları, bizim dışımızda iktidar partisi dahil hiçbir partinin ortaya koyması mümkün değildir.

Kocaeli ve İstanbul'da Ocak ayının son haftasında mahalle ve köy temsilcileriyle toplantılar yaptık. Hiçbir basın ve halk duyurusu olmadan, sadece teşkilat içi duyurularla binlerce partilimizle biraraya geldik. Seçim sürecinde bizim en büyük gücümüz teşkilat gücümüzdür, teşkilat hareketliliğimizdir.

Teşkilat hareketliliğimiz açısından ve teşkilatımızın heyecanı açısından seçime hazır tek partiyiz."

-ERBAKAN'IN SAĞLIK DURUMU-

Atik Ağdağ, rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören genel başkanları Erbakan'a ilişkin, "Hocamızın yaşı ile ilgili parti genel başkanı olduğu süreçte bir takım şeyler ifade edilmişti, ama çalışma performansı görülünce bunların hepsinin üstü kapandı. 85 yaşındaki genel başkanın 35 yaşında yardımcısı var. Hocamız 35 yaşındaki yardımcısı ile çalışmakta. Teşkilatlarımızla hocamızla olan uyumlu çalışma algısı en üst seviyededir" dedi.

Başkanlık divanı oluştuktan sonra Erbakan'ın kendilerine seçim sürecindeki istikameti ve yol haritasını çıkardığını anlatan Ağdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz zaten hocamızı çok çalıştırmayı düşünmüyorduk, hocam siz oturun biz çalışalım demiştik, niyet yoktu şartlar hocamızı oturtuyor, dinlendiriyor, istirahat ettiriyor. Secim sürecinde bize daha fazla fayda versin diye.

Türkiye'nin en tecrübeli partisi biziz, bu istikamet çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hocamızın rahatsızlığı elbette ki bizi üzmektedir, ama beraberinde de bizim aşkımızı şevkimizi daha da artırmaktadır. Çünkü hocamız hastanede sadece istirahat etmiyor aynı zamanda seçim çalışmalarının koordinasyonunu yürütüyor.

Biz hocamıza ve Türkiye'yi Saadet Partisini iktidara hazırlamak için çalışmaları daha aşkla şevkle yürütüp, hocamıza sağlığına kavuştuğu süreç içerisinde buyurun iktidar sizindir, nasıl 54. hükümet döneminde efsane başbakan olarak efsane işler yaptınız, şimdide biz yeni efsane icraatları yapmak üzere iktidarı size hediye ediyoruz diyeceğiz."