BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisini karıştıran Erbakan anması

Saadet Partisi yönetimi Necmettin Erbakan'ı anma gecesi yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor. İşte o sıkıntının nedenleri...

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

Bu hafta Saadet Partisi için oldukça zor geçecek gibi görünüyor. Gerekçe ise Ankara'nın hemen tamamında, metro hatlarından ana arterlere kadar her yeri afileri kaplayan Necmettin Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi.

GECEYİ BAKIN KİM DÜZENLİYOR?

Bu etkinlik Saadet Partisi'ni karışıtırdı. Milli Görüş'ün kuramcısı Erbakan Saadet Partisi'nin genel başkanıydı ancak, Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'ni düzenleyenler Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Erbakan Vakfı.

Melih Gökçek'in ilk kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği sırada partisinin genel başkanı da olan Necmettin Erbakan'ı anması kimilerince vefa borcu gibi değerlendirilse de açıkça siyasi bir hamle olarak yorumlayanlar çoğunlukta.

ERBAKAN VAKFI'NI KİM KURDU?

Erbakan Vakfı ise "Vakfımız, Milli Görüş hareketinin Erbakan Hocamız tarafından belirlenmiş istikametinden, orjinal açılarından saptırılmasına karşı bir emniyet sübabı görevini de yapacaktır" diyerek kuruluşu duyuran Fatih Erbakan'ın önderliğinde örgütlenmiş bir yapı. 

SAADET PARTİSİ VAKFA NEDEN TEPKİLİ?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, geçtiğimiz Haziran ayında, Vakfın kuruluş çalışmaları sırasında tepkisini şöyle göstermişti. "Milli Görüş'ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi'nin yükselmekte olduğunu gören bazı çevrelerin, bu yükselişi engellemek için bir takım çalışmalar içine girdikleri görülmektedir. Son günlerde teşkilatlarımızı dolaşarak 'Erbakan Vakfı' kuruyoruz diyerek destek isteyen şahısların amacı, Erbakan Hocamızın adını kullanarak teşkilatlarımıza sirayet etmek ve Saadet Partisi içinde ikilik varmış gibi göstermeye çalışmaktır."

bgwb5mtcaaabjvl.jpgSAADET PARTİSİNİ ÇATIRDATAN GECE

Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'ne dönersek... Endonezya Büyükelçiligi yetkilileri ve Endonezya eski cumhurbaşkanı Yusuf Habibe'nin de konuşmacı olarak katılacağı etkinlik Saadet Partisi'nde büyük huzursuzluk çıkardı.

CEP TELEFONU MESAJI İLE DAVET BARDAĞI TAŞIRDI

Erbakan Vakfı'ndan Saadet Partisi üyelerinin cep telefonlarına yollanan davet mesajları ise bardağı taşıran son damla oldu.

Parti deyim yerindeyse ikiye ayrılmış durumda.

"KAMALAK SÖZÜNÜ DİNLETEMİYOR"

Genel Başkan Kamalak, kulislerde konuşulanlara bakılırda, partililere sözünü dinletememekten şikayetçi.

PARTİNİN AĞIR TOPLARI TEPKİLİ

Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi, Erbakan Vakfı çatısında bir araya gelen Fatih Erbakan ve Erbakan ailesinin diğer fertlerinin, Yerel seçimler sürecinde Melih Gökçek'e üstü örtülü bir desteği olarak yorumlanıyor.  Partinin ak saçlılar diye bilinen Oğuzhan Asilturk, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal gibi  ağır topları ve Milli Görüş Vakfı bu üstü kapalı destek yüzünden anma gecesine tepki gösteriyor.

ERBAKAN İSMİ HALA ÇOK ÖNEMLİ

Ancak Saadet Partisi tabanında Erbakan'ın adının her şeye yeteceğini düşünenler de ağırlıklı bir yer tutuyor. 

Kısacası bu hafta Saadet Partisi için oldukça zor geçecek gibi görünüyor. Bakalım partide kaynayan kazanlar nasıl sonuçlar doğuracak?