BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nden horozlu protesto!

AK Parti ile CHP arasındak sözlü sataşma Saadet Parti üyeleri tarafından ilginç bir şekilde protesto edildi!

Abone ol

Horuz kostümü giyen iki Saadet Partili, iktidar ve anamuhalefet arasındaki tartışmaları protesto etmek için gösteri düzenledi. Güvenpark'ın yanındaki mağaza önünde toplanan Saadet Partisi Ankara Başkanlığı üyesi grup, bir ucunda ''AKP'', diğer ucunda ''CHP'' yazılı horoz resimlerinin yer aldığı ve ''Bırak horozlar dövüşsün, sen vicdanının sesini dinle'' yazılı pankart açtı.

Gruptakiler, merhum Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın fotoğraf ve sözlerinin yer aldığı pankartlar ile çeşitli dövizleri de taşıdı.

Daha sonra birinin üzerinde ''AKP'', diğerinin üzerinde ''CHP'' yazılı horoz kostümü giymiş iki partili, iktidar ile anamuhalefet arasındaki tartışmaları hicveden bir gösteri sundu.

Saadet Partisi Ankara Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, ''İşbirlikçi bir sol parti ile işbirlikçi bir sağ partiyi iki kukla olarak milletin önüne sürerek, bunlara karşılıklı kayıkçı kavgası yaptırmak ve bütün imkanlarıyla milleti bunlara oy vermeye yöneltmenin, horoz dövüşünün temelini oluşturduğunu'' söyledi.

Bu oyunun sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde oynandığını öne süren Hacıabdullahoğlu, ''Merhum Erbakan hocamızın deyimiyle horoz dövüşüne hazırlanan bu iki parti, Türk siyasetine en büyük darbeyi vurdu, siyasi mücadeleyi sokak diline düşürdü, televizyon ekranlarına yansıyan konuşmaları neredeyse 18 uyarısıyla yayınlanacak duruma geldi'' diye konuştu.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi Ankara milletvekili adayı İlyas Tongüç, partisinin Ankara milletvekili adayları adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerini işaret ederek, ''ustalık dönemi için oy istemesini'' eleştirdi. Tongüç, Başbakan Erdoğan'ın Mimar Sinan'ı örnek alarak ''çıraklık, kalfalık ve ustalık'' dönemleri olduğunu belirttiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

''Başbakan galiba bunu dili sürçerek söyledi. Çıraklık dönemi deyince, Irak'a saldırılar için ABD'ye İncirlik üssünün kullandırılması, zinanın suç olmaktan çıkarılması, domuzun kasaplık hayvanlar arasına katılması... Hangi çıraklıktan söz edeceksiniz? Kalfalık dönemi deyince, bankaların yüzde 60'dan fazlasının elden gitmesi, 13 milyon fakir ve yoksulu mu anlayacağız? Hangi kalfalıktan söz edeceksiniz?''

Saadet Partisi'nin siyasi geçmişinde çıraklık ve kalfalık dönemlerini başarıyla tamamladığını belirten Tongüç, Milli Görüş olarak ustalık dönemini yaşamak için 12 Haziran seçimlerinde partisine oy istedi.

''Bir hilal, beş yıldız, iktidara hazırız'', ''Saadet gelecek, zulüm bitecek'' sloganları atan gruptakiler, daha sonra Kızılay'daki esnafı ziyaret etmek üzere dağıldı.