BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nden bölünme uyarısı

Saadet Partisi'nde sular durulmuyor. Kongrenin yenilenmesi için yola çıkan Erbakancılara parti yönetiminden uyarı var.

Abone ol

Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu'nin kongre sonrası yaptığı ilk toplantıdan yeniden kongre toplamak isteyenlere bölünme uyarısı çıktı.

GİK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, kongrenin yenilenmesine yönelik girişimlerin partililer arasındaki muhabbetti azaltacağı, kırgınlıklara neden olacağı, birlik ruhunu olumsuz etkileyeceği ve bölünmelere neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

GİK toplantısında alınan kararlar partinin internet sitesinde açıklandı. GİK toplantısında, 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen "Kongreden İktidara" hedefiyle yapılan kongrenin, coşkulu ve geniş katılımlı yapılmasından dolayı, teşkilatlara teşekkür yazısının gönderilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

GİK'te genel seçimlerin yaklaşmasından dolayı başta genel merkez başta olmak üzere tüm teşkilat kademelerinin seçim stratejileri konusunda hazırlıklara başlaması istendi.

GİK toplantısında oybirliği ile alınan kararlar arasında, kongrenin yenilenmesine yönelik girişimlerin Milli Görüş mensupları arasında muhabbeti azaltacağı, kırgınlıklara neden olacağı, birlik ruhunu olumsuz etkileyeceği ve bölünmelere neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Bu hususta delegelerin ve parti mensuplarının bilgilendirilmesi ve delegelerin bu konuda daha hassas bir tutum benimsemelerine tavsiye edilmesi kararlaştırıldı. Kongre sonrasındaki süreçte herkesin itidale davet edilmesi, kardeşlik hukukunu zedeleyecek maksadını aşan söz ve davranışlardan kaçınılması görüş olarak benimsendi.

Partiyi kongreye götürmek isteyen Yüksek İstişare ve Onur Kurulu'nun, partiye katkılarının alınabilmesi için genel başkanın gerekli temaslarda bulunması ve kurul üyelerinin çalışmalara davet edilmesine karar verildi.