BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan sesleri

Saadet Partisi'nde kongre geldi çattı ama lider adayı ortaya çıkmadı. İşte bu ortamda Kamalak o adayı işaret etti.

Abone ol

Necmettin Erbakan yeniden aktif siyasete mi dönüyor? Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan'ın aday olması yönünde sesler giderek yükseliyor.

Saadet Partisi'nin ağır toplarından Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan'ın genel başkan olması için herhangi bir hukuki engel bulunmadığının altını çizdi:

"Kendini görmek isteyen, öneren birçok arkadaşımız var. Ama şu ana kadar herhangi bir netleşme olmadı."

Kamalak, Kongre Organizasyon Başkanı Atik Akdağ ile birlikte SP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

MİLLİ GÖRÜŞ'TEN İKİ CUMHURBAŞKANI DÖRT BAŞBAKAN

Yarın yapılacak kongrenin Milli Görüş ve Türkiye için son derece önemli olduğunu söyleyen Kamalak, "Milli Görüş'ün ne kadar önemli olduğunu birçok insan hala fark etmiş değil. Ancak Milli Görüş'ten bugüne kadar dört başbakan, iki de cumhurbaşkanı çıkmıştır" dedi.

"ERBAKAN İÇİN HUKUKİ ENGEL YOK"

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kamalak,
Kamalak, 'Necmettin Erbakan, genel başkanlık için aday olacak mı?' sorusuna, "Kendini görmek isteyen, öneren birçok arkadaşımız var. Ama şu ana kadar herhangi bir netleşme olmadı" karşılığını verdi.

"DÜNYAYA DA LİDER SEÇECEĞİZ"

Kamalak, 'SP Genel Başkanı nasıl bir lider olacak?' sorusuna, "Türkiye'ye ve dünyaya yön verecek bir lider. Sadece SP'ye genel başkan değil, dünyaya bir lider seçeceğiz. Hedefimiz budur" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı salonunda asılı olan 'Şuurlandık, Çelikleştik' yazılı pankarta atıfta bulunularak, 'Bununla geçmişten günümüze partiden kopanları mı sahipleniyorsunuz?' sorusuna Kamalak, "Kardeşin evden giderse, kardeşin olmaktan çıkar mı. Evden ayrılması ayrı bir konu. Ama yine kardeşindir" karşılığını verdi.