BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Saadet Partisi'nde asıl karar verici meğer oymuş!

Saadet Partisi'nde politikaları asıl belirleyen isim Oğuzhan Asiltürk. Çarpıcı iddiayı bugünkü köşesinde dile getiren ise Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet oldu.

Abone ol

Türkiye, 2019'da cumhuriyet tarihinin en kritik seçimlerinden birine hazırlanırken gözler AK Parti'nin ittifak teklifine "hayır" diyen Saadet Partisi'ne çevrildi. Gündemin ilk sırasına oturan Saadet Partisi ile ilgili tartışmalara yeni bir boyut kazandıracak bir yazı Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet'ten geldi. "Saadet Partisi’nde asıl karar verici kim?" başlıklı yazısında yazar, "Saadet Partisi’nde her ne kadar Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlık koltuğunda oturuyor olsa da, asıl belirleyici aktör Oğuzhan Asiltürk’tür." ifadelerine yer verdi.

Erbakan döneminde Saadet Partisi için oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu'na dikkat çeken Acet, ilginç ayrıntılar aktardı. İşte Acet'in yazısının ilgili bölümü:

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU'NUN SINIRSIZ YETKİLERİ: "Bu kurula parti politikalarını belirlemek, hatta genel başkan ataması yapmak ya da mevcut genel başkanı görevden uzaklaştırmak gibi çok güçlü yetkiler verildi. Hoca, vefatına kadar bu kurulun başında yer aldı.

KUTAN'I KÜSTÜRME PAHASINA ASULTÜRK GELDİ/GETİRİLDİ: Erbakan’dan sonra ise, bu kurulun başına doğal aday Recai Kutan’ı küstürme pahasına Oğuzhan Asiltürk geldi/getirildi. Yani kendisi, bir nevi Erbakan’ın veliahtı olmuş oldu. Demem o ki, şu anda Genel Başkan Temel Karamollaoğlu olmasına rağmen, orada son sözü söyleyecek kişi Oğuzhan Asiltürk’tür. Yakın zamanlarda karşımıza çıkan temel meselelerde de bu böyle olmuştur zaten.

REFERANDUM KARARINI ASİLTÜRK BELİRLEDİ: Örneğin 16 Nisan referandumuna gidilirken parti yönetiminin tutumunu Asiltürk’ün yönlendirmesi belirlemişti. “Evet demek de hayır demek de uygun değil” anlamına gelecek bir tutumdu o.

Bu konulara neden girdik? Bundan sonrası için de Saadet Partisi ile iş tutacak olanlara, orada temel kararları Oğuzhan Asiltürk’ün vereceğini hatırlatmak için. Bu önemli bir şey mi? Herkes için olmasa da, Saadet Partisi’nden 2019 cumhurbaşkanı adayı olmak için nabız yoklayanlar için bu önemli. Özellikle de Asiltürk ile yıldızları hiçbir zaman barışmamış olan aday adaylarının bu konuda şimdiden kafa yormalarında fayda olabilir."

Mehmet Acet'in yazısının tamamı

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?
Oğuzhan Asiltürk, 1935 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest mühendis olarak çalıştı. Daha sonra siyasete atılarak Milli Selamet Partisi'ne katıldı. 4-5. Dönem Ankara, 9-10-11. Dönem'de de Malatya milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında Sanayi-Teknoloji ve İçişleri Bakanlığı da yaptı. 12 Eyül 1980 askeri darbesinin ardından da 10 yıl siyasetten uzaklaştırıldı. Ancak 1987'de yapılan halk oylaması sonucunda bu yasağı kaldırıldı. 1988 yılında da Refah Partisi'nin (RP) genel sekreterliğine seçildi. RP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine de Fazilet Partisi’ne girdi. Necmettin Erbakan'ın ölümü sonrasında da Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına getirildi. Öte yandan Asiltürk'ün Sosyal Yapının Güçlendirilmesi isimli bir kitabı bulunmaktadır.

Temel Karamollaoğlu'nun eşi kimdir? İngiliz karısı olay oldu meğer...

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a ittifak yanıtı