BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi ve ADD aynı tabanda

ADD'yi ziyaret eden Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar Atatürk'ün yaşasaydı SP'yi destekleyeceğini söyledi.

Abone ol

Hükümete en ağır eleştirileri yapan kuruluşlardan biri olarak bilinen Atatürkçü Düşünce Derneği'ne en ilginç ziyaret Saadet Partisi'nden geldi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve partililerin ziyaret ettiği ADD'de ilginç diyaloglar sahne oldu. Kar ADD'nin kendi tabanlarına yakın olduğunu ve Atatürk'ün yaşasaydı SP'yi destekleyeceğini savundu.

ATATÜRK YAŞASAYDI SP'Yİ DESTEKLERDİ

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi'ni ziyaret etti. Kar, "Bugün Atatürk yaşıyor olsaydı SP'yi destekler, düşüncesini desteklerdi" dedi.

AYNI TABANDA BULUŞUYORUZ 

"Geldiğimiz noktada Avrupa ve ABD'nin güdümünde bir ülke durumuna düşmüşüz. Bugün Atatürk yaşıyor olsaydı SP'yi destekler, düşüncesini desteklerdi. Onun söylediği 'İstikbal göklerdedir' cümlesini bugün biz de söylüyoruz. Atatürk bugün yaşasaydı, bugünkü duruma 'dur' derdi. SP kadrolarının hedeflerine uygun hedefleri kendisi de çizerdi diye düşünüyorum. Bu tabanda buluştuğumuzu, bu tabanda ayı şeyleri söylediğimizi ve beraber olduğumuzu iletmek istiyoruz."

ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir de, "Biz Atatürkçülük ve Kemalizmin sadece bir tarafına bakarak, bir tarafından alıntı yaparak onu hayata geçirmek, uygulamak düşüncesinde değiliz. Atatürkçülüğün yolu tam bağımsızlıktan geçiyor" dedi. -