BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Saadet Partisi ne istiyor? Ahmet Kekeç yazdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun cumhur ittifakına yönelik eleştirileri, Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in gündemindeydi,

Abone ol

Saadet Partisi ne istiyor herkes bu soruyu soruyor.  AK Parti'den gelen cumhur ittifakına "katıl" çağrılarına Karamollaoğlu'nun olumsuz yanıt vermesi siyasetin gündemine oturdu. Son seçimde yüzde 0,7 oy alan Saadet Partisi, ittifak arayışlarında "kilit parti" olarak gösteriliyor. Herkesin konuştuğu partiyi iktidara yakın isimlerden Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde ele aldı.

Kekeç, yazısında "Hem bir pazarlığa girişip, hem bir pazarlığa hoş bakmadıkları intibaı oluşturmak nasıl bir şeydir?" diye sordu. İttifaklara "ayrıştırıcı" olduğu gerekçesiyle itiraz eden Karamollaoğlu'na seslenen yazar, "Hangi parti ya da siyasetçi, “Benimle beraber değilsen sen farklısın, sen hainsin” demiş?" ifadelerine yer verdi.

Karamollaoğlu'nun "Saadet Partisi dışında bir milli görüş olmaz, yoktur...” açıklamasına değinen Kekeç, yazısını böyle tamamlıyor:

KARAMOLLAOĞLU'NA ELEŞTİRİ
"Hem bir pazarlığa girişeceksin, hem de isteklerin karşılanmayınca “pazarlığa hoş bakmıyormuş” intibaı uyandırmaya çalışacaksın.  Hem “milli ittifak”ın ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı olduğunu söyleyeceksin, hem de “milli” olma vasfını kendi tekelinde tutacaksın.  Bir de, “Ama ‘benimle beraber değilsen sen farklısın, hainsin’ gibi bir hava estirmeye kalkıyorlar” diyerek, muhataplarına haksızlık edeceksin. 

Bu Temel Bey ne istiyor? Anlayabilmiş değilim...  Bu tavrıyla Aydın Doğan’ın sakallısından ve bazı türbanlılardan alkış alır, Mehmet Bekaroğlu gibi düşük profilli adamların içini soğutur.  Başka da bir şey elde edemez! "

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamı

Saadet lideri Karamollaoğlu'ndan AK Parti'ye ittifak yanıtı