BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  SEÇİM

Saadet Partisi Meclis'e giriş yolunu buldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'tan 1 Kasım Erken Genel Seçim açıklaması geldi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisi barajı aşamadığı için milletvekili seçilemeyen adayların Anayasa Mahkemesi’ne başvurabileceğini belirterek, “Hiç tereddüttünüz olmasın, Saadet Partisi Meclis'e girecektir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Kamalak, şöyle konuştu:

"NATO yardıma gelse savaş nerede olacak? Bizim apartmanda. Yani Ortadoğu'da. Bizim apartmandaki yangın, bizim daireyi de ilgilendirir. Ortadoğu'daki savaş, Türkiye'yi ilgilendirir. Ne yapıp edip, barışa müracaat etmeliyiz.

CHP, 'Asgari ücret bin 500 lira olmalı' diyor. Biz, daha önceki yıllarda bunu söyledik. 'Asgari ücretten vergi alınmamalı' diyor. Bizi takip edenler bilecek, bu söylem bize ait. Emeklilere her bayram ikramiyesi... 1999'da biz, Fazilet Partisi olarak Meclis'te kanun teklifi vermişiz.

Neticede siz, şu veya bu partiden milletvekili adayısınız, siz seçim bölgenizden vekil olacak kadar oy topladınız ama partiniz barajı aşamadı. Aşamadığı için seçimlerin temel hakkında kanuna göre size mazbata verilemiyor. Sizden daha az oy almış olan ama partisi barajı geçen adaya veriliyor. Siz, 40 bin oyla seçilemediniz ama partisi barajı aşan aday 30 bin oyla seçildi. Burada sizin bakımınızdan bireysel bir haksızlık var mı? Var. Bunu dağdaki çobana, sokaktaki vatandaşımıza sorsak olmaz öyle şey diyecek. AYM'nin sayın üyeleri herhalde yok diyecek değiller.

AYM FORMÜLÜ 

AYM'ye bireysel başvuru yapabilmek için kanun yollarının tüketilmiş olması lazım. YSK kararları nihai karar olduğu için yargı yolları tamamlanmış oluyor. Seçilecek kadar oy alan her aday için bireysel başvuru yolu vardır. Hiç tereddüttünüz olmasın, Saadet Partisi Meclis'e girecektir.

AK Parti’yle olan görüşmeler istikşafi mahiyetinde görüşmelerdi. Biz, 10 kontenjan dedik onlar 2 verdi, olmaz dedik. 'Meclis'e girdiğimiz an biz, istifa ederiz AK Parti listesinden, partimize döneriz' dedik. 'Biz, seçim münasebetiyle yolculuk yapmış olacağız' dedik.”