BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi Kamalak'ın taahhüdü!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, manevi değerlere konulan bütün yasakları kaldıracaklarını belirtti!

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Biz iktidara geldiğimiz zaman, bu milletin manevi değerleri önüne konulan bütün yasakları kaldıracağız. Bu taahhüdümüzdür bizim'' dedi.

Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de Alemdağ Caddesi'nde ''sevgi yürüyüşü'' yaptı ve vatandaşlara karanfil dağıttı.

Ümraniye Meydanı'nda halka hitap eden Kamalak, 12 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisine 550 milletvekili gönderme seçimi değil, Türkiye için yönünü belirleme seçimleri olacağını söyledi.

Mustafa Kamalak, 52 yıldan bu yana Türkiye'yi AB'nin kapısında beklettiklerini ifade ederek, ''Nedir bu AB? İstanbul'u işgal edenlerin kurduğu kurumun adıdır. Çanakkale'de resmi kayıtlara göre, 250 bin, gayri resmi kayıtlara göre 400 bin şehidimizi katledenlerin kurduğu birliktir. İngilizin, Fransızın kurduğu birlik değil mi?'' dedi.

12 Haziran seçimlerinin öneminin burada ortaya çıktığını dile getiren Kamalak, ''Onlar sizin dedelerinizdi. Onların alfabelerini okuyabiliyor musunuz? Mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Ama onları şehit eden katillerin ana dillerini, İngilizceyi, Fransızcayı mecburi ders olarak okutuyorsunuz'' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, bu çarpık düzene son vereceklerini taahhüt ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

''12 yaşını bitirmemiş olan evlatlarınız, Kur'an kurslarına yasak olduğu için gidemiyor ama o yavrularınızı İncil kursuna gönderebilirsiniz, yasak değil. Tevrat kursuna gönderebilirsiniz, dans kurslarına, bale kurslarına gönderebilirsiniz, yasak değil. Yasak olan nedir? Sadece Kur'an kursudur. Elinizi vicdanınıza koyarak düşünün. Ben buradan Başbakan'a da, Cumhurbaşkanı'na da, vicdanı olan herkese sesleniyorum; siz dünyada bir milletin, kendi milletinin kutsal kitabını çocukları için, torunları için yasaklayan Türkiye'den başka bir ülke, bir millet gördünüz mü?''

12 Haziran seçimlerinin bu yasakları kaldırmak için çok önemli bir imkan verdiğini belirten Kamalak, ''Biz iktidara geldiğimiz zaman, bu milletin manevi değerleri önüne konulan bütün yasakları kaldıracağız. Bu taahhüdümüzdür bizim. Bu iş milli görüşün işidir, Saadet Partisinin işidir'' dedi.

Mustafa Kamalak, ''Hangi parti mensubu olursanız olun, yaşanabilir bir Türkiye için bu sefer 'Saadet' diyelim. Başörtüsünün kaldırılması, Kur'an kursu yasağının kaldırılması, Osmanlıcanın eğitimin her aşamasında olması ve yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için 'Saadet' diyelim. İslam birliği sizin sayenizde kurulacaktır'' diye konuştu.