BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Saadet adayı istifa edip AK Parti'ye katıldı

Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı Abdullah Çelik, partisinden ve adaylıktan istifa ederek, AK Parti'ye katıldı.

Abone ol

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen törende, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, aynı zamanda akrabası da olan Abdullah Çelik'e, AK Parti rozetini taktı.

Törende konuşan Miroğlu, Saadet Partisi'ni hep kardeş parti olarak gördüklerini belirterek, seçimler öncesi Saadet Partisi ile bir ittifak kurmak istediklerini ama belirli nedenlerden dolayı bu ittifakın gerçekleşemediğini ifade etti.

Miroğlu, "Saadet Partisi ve AK Parti arasında farklı fikirler yok. Ancak Türkiye'nin siyasi koşulları bazen insanları farklı yerlere savurabiliyor. Abdullah Çelik'i hep takdir etmişimdir. Her zaman inandığı şeyleri savunan Çelik'in Saadet Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katılması bizim için çok kıymetli. Kendisine şükran borçluyuz. Partimizin gücü bu katılımla daha da artmıştır. Bu katılım bizi güçlendirecektir. Bu desteklerle büyüyen AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

"BUGÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE AK PARTİ'YE DESTEK VERMEM GEREKİYORDU"

Abdullah Çelik de 1977 yılından bu yana Saadet Partisi'nde hizmet yürüttüğünü ve bu çizgiden hiç sapmadığını belirterek, "Bugünün şartlarına göre AK Parti'ye destek vermem gerekiyordu" dedi.

Bugünlerde birlik ve beraberlik içinde olmanın herkesin görevi olduğunu, bu görev ve bilinçle AK Parti'ye katıldığını vurgulayan Çelik, "Bu vesileyle Saadet Partisi milletvekili adaylığımdan istifa ediyorum. AK Parti'ye var gücümle destek vereceğime söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, ülkenin ihtiyaç duyduğu en önemli şeyin birliktelik olduğunu kaydetti.

Çelik'in de bu sağduyuyu göstererek AK Parti'ye katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Güneştan, "Kendisine teşekkür ediyoruz. Saadet Partisi de AK Parti de aynı davaya inanan aynı yolda yürüyen partilerdir. Dolayısıyla kendisine 'hoş geldiniz' diyorum" diye konuştu.