BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  DÜNYA

S400 füzeleriyle ilgili ABD'den flaş açıklama

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 savunma füzeleri ABD'yi rahatsız etmeye devam ediyor. Bu konuda bir açıklama daha yapan ABD, anlaşmayı 'kaygı verici' olarak görüyor.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 füze savunma sistemi anlaşmasını değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 füze savunma sistemi alımı görüşmelerine ilişkin, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli." dedi.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 savunma sistemi görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"KAYGI VERİCİ"

Nauert, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli. Rusya sistemi, eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa bu standartlara uymaz ve bu bizim için kaygı verici bir durum." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri-teknik iş birliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, TASS haber ajansına verdiği röportajda, Rusya ile Türkiye arasında S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik sözleşmenin imzalandığını ve uygulanmaya hazırlandığını duyurmuştu.