BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Rüzgardan kopan teller yangın çıkardı

Siverek'de vatandaşların düğün kutlamaları yaptıkları esnada etkili olan rüzgar elektrik tellerini kopardı, kopan teller yangın çıkardı.

Abone ol

Kopan elektrik telleri yangına neden oldu. Rüzgarın etkisiyle yangın tarlaya sıçradı. Vatandaşlar durumu hemen DEDAŞ yetkililerine ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen DEDAŞ yetkilileri kopan özel hat tellerinin enerjisini kesti. Kesilen enerji sonrasında itfaiye ekiplerine yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonunda yangın kontrol altına alındı.Yangından sonra vatandaşlar derin bir nefes aldı.

DEDAŞ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Çiftçilerin bilinçsiz olarak arazilerini ikinci ürüne hazırlama sırasında yaktıkları anız yangınlar canlıların yok olmasına neden oluyor. Anız yangınlarında toprak zarar görüyor. Bizim elektrik şebekelerimiz zarar görüyor. Elektrik direklerimiz yanıyor. Buradan tüm çiftçilerimize sesleniyoruz anız yakmasınlar. Hem toprağa hem canlılara hem de toprağa zarar vermesinler ve kendilerini de elektriksiz bırakmasınlar. Bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz'' dedi.