BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47

Rüzgar Erkoçlar Kimdir?

Cinsiyet değiştirdikten sonra magazin gündeminden düşmeyen oyuncu Rüzgar Erkoçlar'ın asıl adı Nil'dir. İstanbul doğumlu olan Rüzgar (Nil) Erkoçlar'ın yaşam biyografisi şöyle:

Rüzgar Erkoçlar, 26 Mart 1986 tarihinde İstanbul'da Nil Erkoçlar olarak doğmuştur. Bir ablası, bir kız kardeşi vardır. İstanbul Suadiye Lisesi'nden 2002 yılında mezun oldu. Türker İnanoğlu tarafından "Türker İnanoğlu Vakfı" adıyla kurulup kısaca "TÜRVAK" olarak da anılan vakıf okulunda lise bittikten sonra Sinema Oyunculuğu okudu.

10 yaşından beri Gaye Sökmen Ajans'a bağlı olarak reklam filmleriyle başlayarak televizyon dünyasında çeşitli projelerde yer aldı. 

Dizi oyunculuğu

2002 yılında Nil Erkoçlar, Molped reklamında; Hülya Avşar, Tuba Büyüküstün, Hande Katipoğlu, Yasemin Ergene ile birlikte oynadılar.

Ardından yine 2002 yılında Berna Laçin'in başrolü oynadığı "Seni Yaşatacağım" adlı dizide rol aldı.

2004 yılında da Kadir İnanır'ın başrolde olduğu "Bütün Çocuklarım" adlı dizide oynadı.

Sine Show adlı programında sunuculuk yaptı. 

Erkeklik ameliyatı oldu

Nil Erkoçlar, 2013 yılının başında ameliyat olarak erkek oldu ve Rüzgar Erkoçlar adını aldı.

24 Şubat 2013'te yayımlanan röportajında iki yıldır hormon tedavisi gördüğünü ve üç hafta önce de cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdiğini açıkladı.

Rüzgar Erkoçlar, ameliyattan sonra verdiği röportajda şunları söyledi: ''6 yaşındayken kendimi farklı hissediyordum. 14 yaşında 'Ben erkeğim' demeye başlamıştım. Dünyaya güzel bir kadın olarak geldim. Bu hem ödülüm hem lanetim oldu. Ben imalat hatasıydım. Doğuştan verilmiş biyolojik bedenden kurtulmak, özgürlüğüme kavuşmak istedim.''

Rüzgar Erkoçlar ameliyattan sonra çok zor günler yaşadı. Oyunculuğu bırakmak zorunda kaldı. Yapımcılar iş vermiyordu. Önce kendini eve kapattı. Ardından garsonluk, kasiyerlik, fırın işçiliği yaptı. Ama bir süre sonra zorluklar sona erdi.

Rüzgar Erkoçlar sevgilisi ile evlendi
Eylül 2015'te makyöz Tuğba Beyazoğlu ile aşk yaşamaya başladı. Daha sonra setlere döndü, filmlerde oynadı. Özel defilelerde podyuma çıktı. Kulüplerde DJ'lik yaptı. ''Bana evrenden yollanmış bir armağan'' dediği sevgilisiyle 27 Eylül 2017'de evlendi.

Rüzgar Erkoçlar'ın en büyük arzusu baba olmak. Bu konuyla ilgili ''Tıpta büyük gelişmeler var, neden olmasın?'' diyor.

Kız kardeşi Gül de erkek oldu
Rüzgar Erkoçlar'dan sonra diğer kardeşi Gül de aynı yolu seçti. Biyolojik bedenini değiştiren Gül, erkek olup Görkem Batu adını aldı.