BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  GÜNCEL

Rüzgar Çetin'i korkutan başvuru cezaevine mi dönüyor?

Rüzgar Çetin'in tahliyesine itiraz geldi. Savcılık mahkemenin Rüzgar Çetin'in tahliyesine ilişkin verdiği karara itiraz etti. Mahkeme Rüzgar Çetin'in yurtdışına çıkışına yasak getirdi.

Abone ol

Rüzgar Çetin'in tahliyesine ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.

Mahkemenin Rüzgar Çetin'in cezaevinden çıkmasına imkan tanıyan tahliye kararına savcılıktan itiraz geldi. Savcılığın itiraz başvurusu kabul edilirse Rüzgar Çetin cezaevine dönebilir. Savcılık Rüzgar Çetin'in yurtdışına çıkışının da engellenmesini istemişti. Mahkeme yurtdışına çıkış yasağı kararı verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şakar, mevcut delil durumu, dosyadaki raporlar ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Çetin'in tutuklanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması talebini içeren dilekçesini, davaya bakan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Savcının talebini, önce oy çokluğuyla tahliye kararını veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

Mahkeme, verdiği kararı değiştirmez ise savcılığın itirazını bir üst mahkeme olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirerek, tahliyeye ilişkin nihai kararı verecek.

HAKİMLER HAKKINDA DA BAŞVURU VAR

Öte yandan, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karşın Rüzgar Çetin'in, tahliyesine karar veren iki hakim hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Davayı daha önce trafik kazasında annesini kaybeden bir kişinin, avukatı aracılığıyla açtığı öğrenildi. 

DÜN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Beşiktaş Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden trafik polisi aracı, karşı yönden gelen ve 0,90 promil alkollü olduğu belirlenen Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobille çarpışmış, kazada bir polis şehit olurken bir polis de yaralanmıştı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan 4. duruşmasında, 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Rüzgar Çetin'in, cezaevinde bulunduğu 8 aylık süreyi gözönünde bulundurularak, tahliye edilmesine karar verilmişti.

Karara mahkeme başkanı "muhalefet şerhi" koymuş, Rüzgar Çetin'e 15 yıl hapis cezası verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Üye hakimlerin oylarıyla tahliye olan Rüzgar Çetin, dün akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden bırakılmıştı.