BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
GÜNCEL

Rüyasındaki sese kulak verdi hayatı değişti Hünnap meyvesi nedir

Amasya’da yaşayan çiftlik sahibi Ahmet Karan, rüyasındaki 'hünnap dik' sesi üzerine çiftliğindeki bütün meyve ağaçlarını söküp yerine hünnap ağacını dikti. Peki Hünnap meyevesi nedir Hünnap'ın faydaları neler? Ayrıntılar haberimizde.

Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Ahmet Karan, Amasya - Suluova yolu üzerindeki ‘Yeşil Vadi’ adlı çiftliğinin bulunduğu mevkide uzun yıllardır başta elma olmak üzere çeşitli meyvelerden yetiştirmesine rağmen istediği geliri elde edemiyordu. meyvecilikten ümidini kestiği sırada rüyasındaki ‘daha ne duruyorsun, hünnap dik’ sesiyle irkildi ve sonrasında hayatı değişti.

Bu meyveyi yetiştirmek için araştırmalar yapıp harekete geçen Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Ahmet Karan, “130 dekar bir alanda yaklaşık 13 bin hünnap ağacı yetiştirdik. Her sene 2 bin, 2 bin 500 civarında bir dikim yaptık. Bugün gerçekten Türkiye’nin en ciddi hünnap bahçesini Amasya’ya kazandırdık” dedi.

Tonlarca üretip sattığı hünnaplardan elde ettiği gelirle borçlarını ödeyip ekonomik olarak düzlüğe çıkan 50 yaşındaki Karan, “Ciddi anlamda bize faydası oldu. Özellikle ilaç masrafının düşük olması ve şu anda Türkiye’de değer bulup karşılık anlamında tatmin edici olması bizim için mutluluk verici” diye konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler