BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'ya giden mehter takımı 'Kızıl Ordu Korosu'nu yâd edeceğiz'

RUSYA'da düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası askeri müzik festivali olan Spasskaya Kulesi festivaline 2014 yılında katılan İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan, 'Kızıl Ordu Korosu'nu yad edeceğiz' dedi.

Abone ol

RUSYA'da düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası askeri müzik festivali olan Spasskaya Kulesi festivaline 2014 yılında katılan İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan, ‘dostumuz' olarak tanımladığı ve Tu-154 faciasında 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu'nun bir parçasını seslendirerek, koro üyelerini anmayı planladıklarını söyledi.
 

Kızıl Meydan'ı ulusal namelerle dolduran askeri müzik toplulukları arasında 2014 yılında İznik Mehter Takımı da vardı. İznik Kültür Birliği Başkanı ve İznik Mehter Takımı kurucusu Kadir Akçaalan, festivalle ilgili izlenimlerini Sputnik'le paylaşarak,  Tu-154 uçağının Soçi'de düşmesi sonucu 64 üyesini kaybeden Kızıl Ordu Korosu ile dayanışmalarını göstereceklerini ifade etti. 

‘RUSYA'DA OLMAK BİZİM İÇİN ONURDU'

Festivale katılmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Akçaalan "İznik Mehter Takımı olarak 2014 yılında Rusya'ya gittiğimizde daha 2 yıllık bir mehter takımıydık, yeni kurulmuştuk. Amacımız da zaten ülkemizi dünyada tanıtmaktı. Bizi oraya çağırdıklarında çok mutlu olduk, aynı zamanda gururlandık. Rusya gibi bir ülkeden davet almak, bir onurdu" dedi.

‘A'DAN, Z'YE EKSİKSİZ BİR FESTİVALDİ'

Akçaalan, Moskova'da sınırsız bir ilgiyle karşılandıklarını vurgulayarak "Moskova'ya gittiğimizde çok yorucu bir yolculuk geçirdik, otobüsle gittik ve 70 saatlik bir yolculuk sonucunda Moskova'ya ulaştık. O yorgunluğumuzu Moskova'da bize gösterilen ilgi ve alaka unutturdu. Bizi çağırdıkları için onlara sonsuz müteşekkiriz. Bize o heyecanı, zevki, atmosferi yaşattıkları için… Ayrıca komşu bir ülkede olmak, orada konser vermek çok farklı. İnsanın anlatması güç türden bir heyecan… Rus halkından, oradaki yetkililerden, eksiksiz bir ilgi ve alaka vardı. A'dan Z'ye eksiksiz bir festivaldi, Birçok ülkeye gittik, ama oradaki heyecanı, huzuru, zevki, neşeyi ve alakayı hiçbir yerde yaşamadık" ifadelerini kullandı.

‘ÇOK FARKLI BİR FESTİVAL'

Festivalin kültürler arası bir kaynaşma sağladığını belirten Akçaalan açıklamalarına şöyle devam etti: "Orada 12 ülke vardı, Kızıl Meydan'da 12 ülkenin çadırı vardı. Bu ülkelerle sıkı dostluklar oluştu. Biz kendi ülkemizin oyunlarını oynarken onlar da bize katılıyordu, biz de onlarınkine… Karma dostluklar oluştu. Sanatın evrenselliği dostlukların oluşmasına da neden oluyor. Bir sürü ülke ile tanışma fırsatımız oldu. Rusya'daki festival çok farklı, çok etkileyici bir festival. Her akşam Kızıl Meydan'ın dolması, Rus halkının festivali seyretmesi çok önemliydi. Bundan dolayı müteşekkiriz."

Dünyanın en büyük askeri müzik festivali olan ve Kremlin desteğiyle düzenlenen Spasskaya Kulesi Uluslararası Askeri Müzik Festivali bu yıl da 26 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde her yıl olduğu gibi dünya ülkelerinin askeri bandoları yer alacak.