BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi belli oldu Aleksey Yerhov kimdir?

RUSYA Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov oldu. Aleksey Yerhov, Rusya'nın eski İstanbul Başkonsolosu'ydu.

Abone ol

RUSYA Ankara Büyükelçiliği'ne Aleksey Yerhov atandı. Ankara'da uğradığı suikast sonrası yaşamını yitiren Andrey Karlov'un yerine atama yapılmamıştı. Rusya'nın yeni büyükelçisi Aleksey Yerhov, eski İstanbul Başkonsolosluğu görevini yürütüyordu.

Aralık 2016'dan beri Rusya'nın Türkiye'de büyükelçisi bulunmuyordu. Rusya Federasyonu eski İstanbul Başkonsolosu , 2015 yılında Suriye krizinin çözümü için düzenlenen Moskova görüşmelerinde aktif rol almış, Suriye muhalefetinin temsilcileri ile bir dizi toplantı yapmıştı.

Aleksey Yerhov

MOSKOVA GÖRÜŞMELERİNİ HIZLANDIRAN İSİM

Rusya Federasyonu eski İstanbul Başkonsolosu Alexey Yerhov, 2015 yılında Suriye krizinin çözümü için düzenlenen Moskova görüşmelerinde aktif rol almış, Suriye muhalefetinin temsilcileri ile bir dizi toplantı yapmıştı. Görevinden ayrılmadan önce Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreteri Muhammed Yahya Mektebi ve beraberindeki heyeti ağırlayan Yerhov, yaptığı açıklamada Moskova Prensipleri adı verilen maddeleri şöyle açıklamıştı:

“Suriye’nin egemenliği korunacak, uluslararası terörizmle mücadele edilecek, Cenevre Mutabakatı temelinde siyasal çözüm sağlanacak, Suriye’nin geleceği demokratik yollarla halk tarafından belirlenecek, ülkeye dış müdahaleye izin verilmeyecek, devlet kurumlarının işlevleri korunacak, hukukun üstünlüğü, vatandaşların eşitliği ve halk barışı sağlanacak, Suriye’de yabancı askeri güç bulundurulmayacak.”