BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Türkmenler ve katliam iddialarına sert cevap!

Moskova yönetimi, Türk basınında geniş yer bulan Rus uçaklarının Suriye'de Türkmenleri ve sivil hedefleri vurduğu iddiasına cevap verdi.

Abone ol

Moskova yönetimi, Türk basınında son dönemde yoğunlaşan Rusya karşıtı iddialar ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada Rus uçaklarının Suriye'de sivil hedefleri vurmadığı ve operasyonlarda yasaklı silahların kullanılmadığı vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkmenlerin Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin saldırıları nedeniyle Türkiye sınırına doğru akın ettiği, Rus uçaklarının sivil hedefleri vurduğu ve misket bombası kullandığı yönündeki iddiaların yer aldığı ifade edildi. Bazı aşırı milliyetçi yayın organlarının Rusya'yı kabul edilemez bir biçimde 'ırkçılıkla' suçladığını belirten bakanlık, gerçeklikle ilgisi bulunmayan bu iddiaların duygusal nedenleri bulunduğunu vurguladı. 

'RUS UÇAKLARI YASAKLI SİLAHLAR KULLANMAMAKTADIR'

Türkiye'de yürütülen dezenformasyon kampanyası nedeniyle bazı noktaların altını bir kez daha çizme gerekliliği duyduğunu bildiren Rus Dışişleri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye'deki tüm saldırıları, sadece militanların mevzilerini hedef almaktadır. Bu mevzilerin konumları, Bağdat'taki istihbarat merkezi aracılığıyla teyit edilmektedir ve Rus uçakları, yasaklı silahlar kullanmamaktadır."

'TÜRK HALKINI SURİYE'DE YÜRÜTÜLECEK ASKERİ FAALİYETLERE HAZIRLIYORLAR' 

Diğer taraftan Ankara yönetiminin Rusya karşıtı propagandası göz önüne alındığında, Türk basınındaki propagandanın Türk halkını Suriye topraklarında yürütülecek askeri faaliyetlere hazırlama girişimi olduğunu vurgulayan Rus Dışişleri, "Türk hükümetinin, 24 Kasım'da Suriye hava sahasında Rus uçağı vurulmadan önce 'Türkmen meselesini' aktif olarak söylemlerine yansıttığını çok iyi hatırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

RUS UÇAKLARININ TÜRKMENLERİN YAŞADIĞI BÖLGELERİ BOMBALADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Türk basınında çıkan haberlerde, Rus uçaklarının Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri bombaladığı, Türkmenlerin yoğun bombardımanı altında yaşadıkları topraklardan adım adım geri çekilmek zorunda kaldığı iddia edilmişti. Ayrıca, Rusya'nın IŞİD mevzilerini hedef almadığı, düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.