BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Türkiye sorusuna dikkat çeken cevap!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Soçi'deki tarihi zirve sonrası Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'yle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Abone ol

Peskov, bugünkü basın toplantısında dün Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yapılması yönünde karar aldığı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye'nin çekinceleri hakkındaki bir soruya Peskov, "Türk partnerlerimizin Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini düşündükleri güçlerle ilgili çekinceleri olduğunu biliyoruz. Ancak bu durum, bu yönde çalışma yapılmayacağı anlamına gelmiyor" yanıtını verdi.

UZMANLAR LİSTE ÜZERİNDE YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPACAK'

Kongreye katılacak tarafların listesini belirlemek için uzmanlar düzeyinde yoğun bir çalışma yapılacağını aktaran Peskov, liste hazırlandıktan sonra kongrenin Soçi'de toplanmasını bekleyeceklerinin altını çizdi.

'KONGRE KISA SÜRE İÇİNDE TOPLANACAK'

Öte yandan Peskov, kongrenin kısa süre içinde toplanacağını ve kongreye katılımın kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti.

Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin dünkü ortak bildirisi, bir niyet beyanı değil, net tutumun belirtildiği bir belge. Eğer metni okursanız, kongrenin kısa süre içinde toplanacağına dair kararlı bir konsensüs olduğunu anlarsınız."

Soçi zirvesinde alınan karar ne? Erdoğan-Putin ve Ruhani...

Mete Yarar'dan çarpıcı Soçi yorumu! Türkiye ilk söylediğinde...