BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  EKONOMİ

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Durdurabiliriz!

Rusya'dan gelen son açıklamada "Türkiye'den ithalatı tümüyle durdurabiliriz" denildi.

Abone ol

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkanı Dankvert, Rusya'dan tüm tarım ürünlerinin ithalatını durdurabileceklerini söyledi.

Geçmiş dönemde Türk yetkililerin yaşanan anlaşmazlıkları müzakere etmek için Rusya'ya geldiğini, şimdiyse sadece düzeltici tedbirler alacaklarını ifade eden mektuplar gönderdiğini belirten Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, Türk yetkililerin tutumunu eleştirdi. 

“Türk tarafıyla temas kuramazsak ya da müzakereler başarısız olursa sadece kural ihlalinin olduğu ürünlere veya tüm ürünlere karşı ambargo uygulayabiliriz” diyen Dankvert ekledi: “Tüm tarım ürünlerine yasak getirmeyi ihtimal dışında tutmuyoruz.”

Dankvert, bu kararın bir ay içinde gerçekleşebileceğini de belirtti.

35 TON BİBER GERİ ÇEVRİLDİ

Bu arada Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Türkiye'den getirildiği tespit edilen 35 ton biberin Rusya'ya girişinin engellendiği bildirildi. Açıklamada, 17 Mart'ta uygulamaya konulan geçici kısıtlamalara bağlı olarak karantina altında tutulan ürünlerin Rusya'ya girişine yasak getirildiği belirtildi.

Rusya, Türkiye'nin 24 Kasım'da Rus savaş uçağını düşürmesi nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'ye bir dizi yaptırım getirmişti. Bu yaptırımlar kapsamında brokoli, elma, üzüm, çilek ve kayısı gibi bir dizi ürünün Türkiye'den alımı durdurulmuştu