BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Suriye açıklaması 'Ankara ile temastayız'

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, birkaç gün içinde Fırat Nehri'nin doğusunda teröristlere yönelik Türkiye'nin gerçekleştireceği harekata ilişkin konuştu. Zaharova, Ankara ile temas halinde olduklarını söyledi.

Abone ol

Haftalık basın toplantısını düzenleyen Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'ya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat Nehri'nin doğusunda YPG'ye yönelik bir operasyonun birkaç gün içinde başlayacağı yönündeki açıklaması soruldu.

Zaharova soru karşısında, "Türk meslektaşlarımızla, terör karşıtı operasyonlar düzenlenmesi de dahil olmak üzere Suriye'yle ilgili her konuda temas halindeyiz" dedi.

Öte yandan Rusya'nın, Ankara ile Moskova arasında varılan İdlip'te 'silahsızlandırma bölgesi anlaşmasının da bozulmaya çalışıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Suriye’deki gelişmelerin herkesin hoşuna gitmediğine değinen Zaharova şöyle konuştu: “Maalesef, herşeyden önce Rusya, İran ve Türkiye’den oluşan Astana formatının garantör ülkelerin faaliyetleri sayesinde Suriye’deki durumun gelişimindeki olumlu eğlemlerin güçlenmesi herkesin hoşuna gitmiyor. Bu inisiyatifin Astana’nın elinden alınması, Rusya ve Türkiye’nin İdlib’de silahsızlık alanının oluşturulmasına yönelik anlaşmalarını bozma, barış sürecinin vektörünü kişisel jeopolitik planlar yönüne çevirme çabalarını gözlemliyoruz”