BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Palmira'da gövde gösterisi!

Rusya, IŞİD'ten temizlenen tarihi Palmira'da büyük bir gövde gösterisine imza attı. Ünlü Rus orkestrası kentteki tarihi amfitiyatroda konser verdi, Putin konsere canlı yayınla bağlandı.

Abone ol

Rusya'nın ünlü Mariinskiy Tiyatro Orkestrası, Palmira'daki tarihi amfitiyatroda bir konser veriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev'in yönetiminde düzenlenen konsere video-konferans yoluyla bağlandı.

Palmira'da, başta Rus asker Aleksandr Prohorenko olmak üzere kentin IŞİD'den kurtarıldığı operasyonlarda ölenler anısına ve UNESCO'nun yürüttüğü restorasyon çalışmalarına destek amacıyla bir klasik müzik konseri düzenleniyor.

​‘Palmira İçin Dua Et: Müzik Antik Kalıntıları Canlandırıyor' temasıyla gerçekleştirilen konseri, ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev yönetiyor.



PUTİN VİDEO KONSER İLE BAĞLANDI

Putin, IŞİD'den kurtarılan Palmira'da terörle mücadelede hayatını kaybedenler anısına yapılan tarihi konsere video-konferans yoluyla bağlandı.

'KONSER CESARETİNİZ SAYESİNDE GERÇEKLEŞİYOR'

Başkan Putin, Suriyeli yetkililere, şef Gergiyev'e, orkestradaki müzisyenlere, UNESCO büyükelçilerine, Palmira'nın sakinlerine ve bilim insanlarına bu etkinlik için teşekkür etti.

"Bugünkü etkinliğin tüm katılımcılar için büyük zorluk olduğunu ve savaş halindeki bir ülkede bulunmanın yarattığı tehlikeyi biliyorum. Kaldı ki, etkinlik silahlı çatışmaların devam ettiği bölgeye çok yakın bir mesafede gerçekleştiriliyor" diyen Putin, konserin katılımcıların gösterdiği bireysel cesaret sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.