BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan küstah açıklama: Türkiye Osmanlı'nın sonunu unutuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan çirkin Türkiye açıklaması: Osmanlı’nın ne şekilde sonlandığını hepimiz biliyoruz.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünü yeniden kurmak istediğini söyleyerek, "Osmanlı İmparatorluğu'nun ne şekilde sonlandığını hepimiz biliyoruz" dedi.

ANKARA "YIKICIYMIŞ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'nın uluslararası arenadaki “yıkıcı” tavrının yakın zamanda değişeceğini düşünmediğini açıkladı.

Zaharova "İzvestiya" gazetesine verdiği röportajda, "Türkiye hakkında ne söyleyebilirim? Uzun zamandır sabrediyoruz. Türk yönetiminin Kırım ve Suriye konuları başta olmak üzere sürdürdüğü politikayı çok iyi biliyorduk" dedi.  

ÇİRKİN OSMANLI HATIRLATMASI

Rusya'nın Türkiye ile fikir ayrılıklarını görüşme masasında çözmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten Zaharova şu şekilde devam etti:

"Fakat, maalesef her şey bugünkü Türk yönetimine dayanıyor. Onların Osmanlı İmparatorluğu'nun eski gücünü yeniden kurmak istedikleri gibi bir izlenim oluşuyor. En azından onların politikası böyle bir resmi oluşturuyor. Osmanlı’nın ne şekilde sonlandığını hepimiz biliyoruz. Maalesef, Kırım, Suriye, mülteciler ve terör gibi her konuda Türk yönetiminin yıkıcı rolünü görüyoruz. Sorun Rusya'nın tavrının değişmesinde değil, sorun şu ki, Ankara'nın tavrının yakın zamanda değişmesini beklemek yanlış olur. Çünkü Ankara durumu kızıştırmaya çalışıyor. Onun yaptığı her şey yıkımı hızlandırıyor."