BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan kritik Suriye açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM'de Suriye ile ilgili konuştu, hava saldırılarının hedefinde terörist gruplar olduğunu söyledi.

Abone ol
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın Suriye’de giriştiği hava saldırılarının hedefinin terörist gruplar olduğunu savundu.
 
Lavrov, “Teröristi nasıl tanımlıyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıtta, “Teröriste benziyorsa, terörist gibi davranıyorsa, terörist gibi yürüyorsa ve terörist gibi savaşıyorsa, bu teröristtir. Bizim hedeflerimiz, BM Güvenlik Konseyi’nin tanımladığı ve Rusya yasalarına göre de terörist sayılan IŞİD, El Nusra ve öteki gruplar” dedi.
 
Lavrov, “Suriye lideri Beşar Esad'ın talebi üzerine başlattığımız operasyonun amacı, terörizmle savaştır. Bunu açık bir şekilde ifade ettik. Biz kendi halkıyla savaşanları desteklemiyoruz, teröristlerle savaşıyoruz” diye konuştu.
 
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava operasyonlarının ‘ateşe körükle gitmek ile aynı' olduğu açıklamasına da yanıt veren Lavrov; Carter'ın görüşüne katılmadığını belirterek "Gerilimli noktalarda, birçok kez ateşe körükle giden taraf asıl ABD'ydi. Biz uluslararası hukuka uygun davranıyoruz" dedi.
 
Rusya'nın Irak'ta askeri bir operasyon düzenleyeceği iddialarına ilişkin konuşan Lavrov; “Biz iyi insanlarız, davet edilmediğimiz yere gelmeyiz” dedi.
 
"Özgür Suriye Ordusu terörist bir grup değil, Suriye'deki görüşmelerde taraf olmalı" diyen Lavrov, İŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terörist grupları hedef aldıklarını söyledi.