BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan ikinci bomba! Türkiye ve ABD görüşürken...

CIA Başkanı Pompeo'nun Türkiye ziyareti sırasında El Bab'daki askerlerimizi yanlışlıkla vuran Rusya, bugün Türk ve ABD Genelkurmay Başkanları görüşürken de ABD'nin operasyon yürüttüğü Rakka'yı bombaladı.

Abone ol

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, bugün Türkiye'ye gelerek Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve askeri yetkililerle görüştü.

Görüşmede iki komutanın Rakka'daki operasyonda atılacak adımları ve izlenecek yolu belirleyecekleri dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından açıklanmıştı.

İKİ KOMUTAN GÖRÜŞÜRKEN RUSLAR RAKKA'YI VURDU

Ancak ikili henüz görüşmeye devam ederken, Rusya tarafından ilginç bir açıklama yapıldı. Rus resmi ajansı Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-95 stratejik bombardıman uçaklarının Suriye'nin Rakka kentindeki DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı.

Bakanlık, Rusya'daki üslerinden kalkan Tu-95'lerin İran ve Irak hava sahasını geçtiğini ve Rakka'daki DAEŞ hedeflerini X-101 tipi kruz füzeleriyle vurduğunu belirtti.

"Rus stratejik bombardıman uçakları, DAEŞ'in başkenti olarak kabul edilen Rakka yakınlarındaki birkaç terörist kampını ve komuta noktasını imha etti" denilen açıklamada, keşif araçlarının, belirlenen tüm hedeflerin başarıyla vurulduğunu teyit ettiği kaydedildi.

'SU-30 VE SU-35'LER HAVADA KORUMA SAĞLADI'

Operasyon sırasında Hmeymim Üssü'nden havalanan Su-30 ve Su-35 avcı uçakları tarafından koruma sağlandığı belirten Tu-95'lerin, Rakka'daki görevlerin tamamlanması sonrası Rusya'daki üslerine geri döndüğü aktarıldı.

RUSYA MESAJ MI VERDİ?

Rusya'nın CIA Başkanı Mike Pompeo'nun Türkiye'ye geldiği 9 Şubat'ta, El Bab'daki Türk askerlerini vurarak 3 askerimizi şehit etmesi, bazı çevreler tarafından Rus ve Türk yetkililerin "yanlışlıkla vuruldu" açıklamalarına rağmen Rusya'nın mesajı olarak yorumlanmıştı.

Rusya'nın yine ABD ve Türkiye üst düzey bir görüşme yaparken, bu kez ABD'nin PKK/PYD ile ortak operasyon yürüttüğü Rakka'yı vurması, bölgedeki dengeler açısından mesaj olarak yorumlandı.