BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan flaş Yemen açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Yemen'de Husi'lere düzenlenen operasyonla ilgili olarak "Derin kaygı duyuyoruz" açıklaması yaptı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husilere düzenlenen hava operasyonunun ardından, bu ülkedeki gelişmelerden derin kaygı duyduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Egemenlik, toprak bütünlüğü ve birliğini her zaman desteklediğimiz dost Yemen Cumhuriyeti'ndeki son gelişmelerden derin kaygı duyuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Yemen'deki krizin anacak ulusal diyalogla çözülebileceğine vurgu yapılarak, "Yemen krizinde tüm tarafların, askeri hareketliliğin her şeklini bir an önce sonlandırmasını ve amaçlarına silahla ulaşma yolundan vazgeçmesini son derece önemli görüyoruz" denildi.

Yemen'de Husi Ensarullah örgütü, geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini dün ele geçirmişti. Suudi Arabistan'ın öncülüğünde 10 Arap ülkesi de dün gece Husilere yönelik hava operasyonu başlatmıştı. Operasyona Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Mısır ve Fas hava kuvvetlerinin destek verdiği bildirildi.