BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan flaş Suriye açıklaması! Tamamen...

Rusya Devlet Başkanı Putin askerlerine verdiği "Suriye'den çekilin emri" vermişti... Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki iki askeri üssünde kalıcı olacağını açıkladı...

Abone ol

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 11 Aralık günü Türkiye ziyareti öncesi Suriye'ye yaptığı sürpriz ziyaret sırasında Hmeymim Hava Üssü'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşmüş ve Rus askerlerine "Suriye'den çekilin" emri vermişti. Son dakika açıklamasına göre ise Rusya Suriye'de kalıcı olacak. 

SURİYE'DE KALICIYIZ: "Rusya Suriye'den tamamen mi çekiliyor?" dedirten açıklama sonrası Rusya'dan son dakika bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki iki askeri üssünde kalıcı varlığına yönelik çalışmalara başladığını söyledi.

TARTUS VE HMEYMİM ÜSLERİ KALICI: Şoygu, Suriye’nin Tartus ve Hmeymim kentlerinde kalacak daimi Rus birliklerini oluşturmaya başladıklarını söyledi. Şoygu “Geçen hafta Başkomutan (Vladimir Putin) Tartus ve Hmeymim’deki konuşlandırma noktalarının yapısı ve personel kadrosunu onayladı. Birlikleri oluşturmaya başladık” dedi.

O ÜSLERDE RADARLAR VE SİLAHLAR VAR: Suriye'deki iç savaşın yedinci yılını doldurmasına aylar kala, Rusya'nın ülkede kurduğu hava savunma üssü uydudan görüntülenmişti. Akdeniz kıyısındaki Tartus ile iç kesimlerdeki Hama arasında yer alan ve ay başında görüntülenen Masyaf'taki üste, radarlar ve silahlar bulunuyor.

"GEREK OLDUĞU ZAMAN DÖNERİZ": Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın gerekli olması halinde Suriye dahil olmak üzere terörle mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Putin Federal Meclis'te yaptığı açıklamada, "Suriye konusuna gelince, tekrarlamak istemiyorum, fakat Suriye'de Rus birliklerinin geniş çaplı kullanılmasına gerek kalmadı. Hala iki askeri üssümüz bulunuyor. Gerek kalırsa, Suriye'de terörle mücadeleye devam ederiz" dedi.

Putin, "Fakat, tekrar ediyorum, bu zamana kadar olduğu gibi geniş çaplı kullanıma gerek yok. Bu yüzden birliklerimizi geri çektik." ifadesini kullandı. 

RUSYA'NIN 7 BİN ASKERİ SURİYE'DEYDİ: Humus, Tarsus, Tedmür, Halep, Afrin ve Lazkiye’de üsleri bulunan Rusya’nın Suriye genelinde 7 bin askeri bulunuyordu. Rusya’nın Deir ez Zor bölgesinde konuşlandırdığı Turan Tugayları ve Kadirov tarafından gönderilen ve Halep’te görev yapan Çeçen Barış Gücü’ne mensup askerler 7 bin kişilik Rus gücü içerisinde en dikkat çeken askeri birlikler.