BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan flaş açıklama! Türkiye'den yardım istedik

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotu Roman Filipov'un cenazesinin Türkiye'nin yardımıyla Rusya'ya götürüldüğünü duyurdu. Rus Savunma Bakanlığı, düşürülen uçak için Türkiye'den yardım istediklerini duyurmuştu.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'nin İdlib bölgesinde teröristler tarafından düşürülen Su-25 tipi Rus savaş uçağıyla ilgili son dakika açıklama yaptı: "Düşürülen uçağın pilotunun cenazesi Türkiye'nin yardımlarıyla Rusya'ya ulaştı.."

TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA: Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde cihatçıların düşürdüğü Su-25 tipi Rus uçağının ölen pilotu Roman Filipov'un naaşının, Türkiye'nin yardımı ile Rus askeri istihbaratı tarafından Rusya'ya ulaştırıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "3 Şubat'ta Suriye'de hayatını kaybeden Rus pilot Roman Filipov'un naaşı, Rus askeri istihbaratı tarafından Türk tarafıyla yapılan işbirliğiyle Rusya'ya ulaştırıldı" dendi.

TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİK: Rusya Savunma Bakanlığı öğle saatlerinde yaptığı açıklamada da "İdlib'in hava sahasında 3 Şubat'ta taşınabilir bir uçaksavar füzesi ile teröristler tarafından düşürülen Su-25 uçağının tüm parçalarının bulunup ele geçirilmesi konusunda yardım etmesi için Türk tarafına bir talep iletti" demişti.

Açıklamaya göre ayrıca, Rus askeri uzmanlar, cihatçıların uçağı düşürmek için kullandığı taşınabilir uçaksavar füzesinin tipinin, üretim yerinin ve Suriye'ye nasıl gittiğinin belirlenmesi için uçağın motorlarının parçalarının ele geçirilmesiyle özellikle ilgileniyor.

GÜVENLİĞİ TÜRKİYE ÜSTLENMİŞTİ: Rusya, Türkiye ve İran tarafından İdlib'de oluşturulmasına karar verilen gerilimi azaltma bölgesinde güvenliğin sağlanmasını Türkiye üstlenmişti.

İdlib'de düşürülen Su-25 uçağının pilotu Roman Filipov uçağın vurulması ardından kendini paraşütle fırlatarak yere inmişti. Karada cihatçılarla çatışmaya giren Filipov, çevresi tamamen militanlar tarafında sarılıncaysa bir el bombası ile kendini havaya uçurmuştu.

PİLOTA RUS KAHRAMANI NİŞANI VERİLDİ

Filipov'a ölümünden sonra Rusya Kahramanı nişanı verilmişti. Bu arada uçağın düşürülmesini El Nusra bağlantılı cihatçı bir grup olan Heyet Tahrir el Şam üstlenirken, Suriye istihbarat servislerinin Filipov'un cesedinin cihatçıların elinden kurtarılması için çalışmaları sürüyor.

DÜŞÜRÜLEN İLK SAVAŞ UÇAĞI OLDU

Öte yandan Filipov'un pilotu olduğu Su-25 uçağı, Rusya'nın Suriye'de hava operasyonları düzenlediği Eylül 2015'ten bu yana bu ülkede muhalifler düşürülen ilk savaş uçağı olarak kayıtlara geçti.

Rusya'dan korkutan açıklama! Teröristlerin eline geçmiş olabilir

Düşürülen Rus uçağının pilotuyla ilgili bomba görüntü