BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan flaş açıklama Kürtler olmazsa imkansız

RUSYA Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentinde başlaması planlanan Suriye barış görüşmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 2015'e dair dış politika değerlendirmesi yapacağı yıllık basın toplantısında Suriye görüşmeleri hakkında son dakika açıklama yaptı.

Lavrov, "Suriye'de süren savaşın sona ermesi için Cenevre'de yapılacak toplantıya PYD'nin katılmaması, bu toplantıdan beklenen sonuçların alınmayacağı anlamına gelir. Zira Kürtler Suriye halkının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Cenevre'deki toplantının Kürtler olmadan gerçekleşmesi büyük bir hata olur, ancak buna rağmen toplantıya Kürtlerin davet edilmesi konusunda ısrarcı olmayacağız." diye konuştu.

Rusya'nın Kürtlere nasıl baktığına dair bir soru karşısında Lavrov, "Kürtleri, çok önemli bir halk ve DAEŞ'le savaşan etkili bir güç olarak görüyoruz. Cenevre toplantılarına Kürtlerin katılıp katılmayacağına (Birleşmiş Milletler'in Suriye Özel Temsilcisi) Staffan De Mistura karar vermeli. Rusya karar ne olursa olsun veto etmeyecek." yanıtını verdi.