BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan düşürülen uçak sonrası Suriye'de yeni adım

İsrail uçaklarının Suriye füze savunma sistemlerinin hedefi haline getirmesi sonucu düşürülen İl-20 uçağı vakasının ardından Rusya'dan önemli bir hamle geldi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, daha önce İsrail'in talebi üzerine sevkiyatı askıya alınan S-300 hava savunma sistemlerini iki hafta içinde Suriye'ye göndereceklerini söyledi.

Şoygu, "Modern S-300 hava savunma kompleksi iki hafta içinde Suriye ordusuna teslim edilecek. Kompleks, 250 kilometreden uzaktaki hava saldırı araçlarını önleme ve birkaç hava hedefini eş zamanlı olarak imha etme kapasitesine sahip" dedi.

'BUGÜN DURUM DEĞİŞTİ VE BU BİZİM YÜZÜMÜZDEN OLMADI' "2013 yılında İsrail tarafının talebi üzerine, sevkiyata hazır hale getirilmesine ve Suriyeli askerlere eğitim verilmesine rağmen Suriye'ye S-300 sevkiyatını durdurduğumuzun altını çizmek isterim. Ancak bugün durum değişti ve bu bizim yüzümüzden olmadı" diye devam eden Şoygu, yüksek müdahale dayanıklılığına ve hızlı atış kabiliyetine sahip S-300'lerin Suriye'nin hava savunma kapasitesini belirgin şekilde artıracağını vurguladı.

İSRAİL SALDIRISI YÜZÜNDEN DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Geçtiğimiz hafta Rusya'ya ait İl-20 tipi savaş uçağı, İsrail'in Suriye'ye saldırısı sırasında, rejime ait S-200 sistemlerince vurulmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının İl-20'yi savunma sistemlerine karşı kalkan yaptığını belirterek, olayın sorumlusunun İsrail olduğunu savunmuştu. Olayda 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti.