BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan doğalgaz şoku Gazprom durdurdu

TÜRKİYE Rusya arasındaki diplomasi savaşı iki ülke arasındaki en büyük projeyi durdurdu. Gazprom Türk akımı projesinde görüşmelerin durduğunu açıkladı.

Abone ol

Gazprom Rusya ve Türkiye arasındaki en büyük proje olan Türk akımı görüşmelerinin durduğunu açıkladı.

Gazprom Başkanı Miller, Rusya lideri Putin'in merakla beklenen konuşmasına dakikalar kala sıcak gelişmeyi duyurdu.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye ile Türk Akımı'yla ilgili hükümetlerarası görüşmelerin durdurulduğunu açıkladı.

 Gazetecilerin sorularına yanıtlayan Gazprom Başkanı Aleksey Miller, ''Türk Akımı için ilk önce Türkiye'nin bize başvurması gerek. Tabii eğer bu projeyle ilgileniyorsa. Ancak şu ana kadar bize böyle bir teklifle gelmedi'' dedi.

Böylece Miller, 'Türk Akımı' görüşmelerinin durdurulduğunu doğrulamış oldu. Önceki gün Reuters ajansı bu gelişmeyi duyurmuş ancak Gazprom şimdiye kadar yorumsuz kalmıştı.

TÜRK AKIMI YENİDEN BAŞLAR MI?

Miller, Türkiye'nin Rusya'ya başvurması halinde 'Türk Akımı' görüşmelerinin yeniden başlamasının mümkün olup olmadığına dair bir soru karşısında da, ''Eğer Türkiye bu projenin kendisi için gerekli olduğunu düşünüyorsa, bize başvurabilir'' ifadelerini kullandı.

TÜRK AKIMI DOĞALGAZ HATTI

Türk akımı projesiyle Rusya doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacaktı. Türk akımı için 2016 yılında inşaatlar başlayacaktı.

türk akımı doğalgaz hattı ne zaman yapılacaktı