BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Ankara'yı kızdıracak PYD çağrısı!

Rus yetkili PYD'nin Cenevre'de temsil edilmesi gerektiğini söylerken "PYD, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'e karşı direnişi organize eden öncü güçtü" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov,  Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Cenevre'de temsil edilmesi gerektiğini söyledi.

Sputnik'e konuşan Mihail Bogdanov, ABD ile yürütülen ateşkes müzakerelerinde siyasi geçiş sürecinin konuşulmadığını, dolayısıyla Esad'ın kaderinin tartışılmadığını vurgulayarak, bu konunun Suriye'nin iç meselesi olduğunu ifade etti.

Ateşkes anlaşmasının, Cenevre'de yapılacak olan Suriye Hükümeti ve muhalifler arasındaki toplantıya ivme kazandıracağını ifade eden Mihail Bogdanov, koalisyondaki bazı ülkelerin Kürtler’in katılımına karşı çıkması nedeniyle, Kürter’in Cenevre'de olup olmayacağı konusunun netleşmediğini dile getirdi.

Kürtler’in Cenevre'de olmasına karşı çıkan ülkelerin PYD'yi “teröre destek olmakla suçladığını” aktaran Bogdanov, "Rusya, bu yaklaşımı yanlış buluyor. PYD'nin Cenevre'ye davet edilmesi için partnerlerine çağrı yapıyor. PYD, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'e karşı direnişi organize eden öncü güçtü" dedi.

Bogdanov,  siyasi çözüm sürecinin, diyalogda yer almak istemeyen grupların esiri olmaması gerektiğini belirterek, Rusya'nın Suriye krizini çözmek için gizli planları olmadığını ifade ederek konuşmasına şunları ekledi:

"ABD ve Suudi Arabistanlı yetkililer, Suriye ile ilgili B planları olduğunu açıkladılar. Ancak buna rağmen Rusya, B ya da C planının olmadığını duyurdu.

Suriye'deki bazı grupların 12 Eylül'de başlayan ateşkes rejimine uymadığına da dikkat çeken Rus yetkili, ABD'den bu gruplarla konuşmasını beklediklerininin altını çizdi.