BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan açıklama! Erdoğan ve Putin görüşecek mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ile Erdoğan'ın görüşeceği iddiası için açıklama yaptı. Erdoğan ve Putin görüşmesi gerçekleşecek mi?

Abone ol

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan ve Putin arasında bir görüşmenin olup olmayacağı merak konusu oldu.

Rusya'dan bu konuyla ilgili açıklama geldi.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİ OLMAYACAK

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini ve gelecekte de böyle bir görüşmenin planlanmadığını söyledi.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, "Hayır, Rusya ve Türkiye liderleri arasında herhangi bir temas olmadı. İlerisi için de herhangi bir görüşme planlanmadığını biliyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERİN ATILMA SEBEBİ AÇIKLANDI

Rusya Federasyonu Genel Savcılığı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı'na bağlı Sivil Toplum Gelişimi ve İnsan Hakları Konseyi'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarının ihlal edildiğine ilişkin başvurusunu değerlendirdi ve 13 öğrencinin 2015 yılının kasım ve aralık aylarında Moskova, Samara ve Voronezh'de bulunan yüksek eğitim kuruluşlarından atılmasının sebebini açıkladı.

9 ÖĞRENCİ ÜCRETLİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİNİ İHLAL ETTİ

Genel Savcılık'tan edinilen verilere göre, 9 öğrenci ücretli eğitim hizmeti sözleşmesini ihlal ettikleri için Voronezh Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden atıldı. Bir diğer Türk öğrenci de kendi isteğiyle Samara Devlet Ekonomi Üniversitesi'nden kaydını aldı.



3 ÖĞRENCİYİ FEDERAL GÜVENLİK ÜLKEDE İSTEMEDİ

Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde eğitim gören 3 öğrenci ise Federal Güvenlik Servisi'nin bu kişilerin Rusya Federasyonu'nda bulunmasını istememesi kararı üzerine okuldan atıldı.

SONUÇ: RUSYA ANAYASASI İHLAL EDİLMEDİ

Böylelikle, Genel Savcı Birinci Yardımcısı Sivil Toplum Gelişimi ve İnsan Hakları Konseyi Başkanı Mihail Fedotov'a gönderdiği raporda Türk öğrencilerinin okuldan atılmasında Rusya Anayasası'nın ihlal edilmediğini belirtti.

33 TÜRK VATANDAŞI GÖÇ YASASINI İHLAL ETTİ

Ayrıca, Konseyin başvurusu üzerine düzenlenen denetlemeler sırasında Genel Savcılık Krasnodar Krayı'nda "Ekspograd Yug" fuar kompleksinde gözaltına alınan 33 Türk vatandaşının sınır dışı edilme prosedürlerini de değerlendirdi.

Denetlemeler sonucunda uluslararası tarım ve sanayi fuarı çerçevesinde malzeme sevkiyatına ilişkin anlaşma imzalayarak ticari faaliyet gösteren bu vatandaşların Rusya'ya giriş amacı olarak "Özel" ve "Turizm"i göstererek göç yasasını ihlal ettikleri tespit edildi.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN GENEL SAVCILIĞA BAŞVURULMUŞTU

Hatırlanacağı üzere, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı'na bağlı Sivil Toplum Gelişimi ve İnsan Hakları Konseyi basında öğrencilerin sebepsiz yere okuldan atılmaları, işletmelerin denetlenmesi ve gümrükte vatandaşların gözaltına alındığına ilişkin çıkan haberler üzere Türk vatandaşlarının haklarının ihlal edildiğine ilişkin bilgilerin denetlenmesi için Genel Savcılığa başvurmuştu.