BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan ABD'ye çok sert yanıt! Vururuz

ABD Savunma Bakanı James Mattis dün Beşar Esad'ın kimyasal silah kullanması halinde vuracaklarını açıklamıştı. ABD'li bakanın açıklamasına Rusya Genelkurmayı'ndan çok sert yanıt geldi. Rusya Genelkurmayı ABD'nin Suriye'yi bombalaması halinde karşılık vereceğiz açıklamasında bulundu.

Abone ol

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin Suriye'yi bombalanması ve buradaki Rus askerlerinin hayatının tehlikeye girmesi halinde Rusya'nın bu saldırıya karşılık vereceğini söyledi.

Gerasimov, başkent Şam da dahil olmak üzere, Suriye'nin herhangi bir noktasının bombalanması ve bunun Rus askerlerin hayatı için tehlike oluşturması halinde, hem söz konusu saldırıda kullanılan füzelere hem de bu füzeleri taşıyan savaş araçlarına karşılık verileceğini belirtti.

Gerasimov, ABD'nin, Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçlamayı planladığını ve bunu gerekçe göstererek başkent Şam'ın hükümet denetiminde olan mahallelerine füze saldırısı düzenlemeyi tasarladığını belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanı, Şam'daki resmi kurumlar ile Suriye ordusuna ait binalarda Rus askeri danışmanlar, Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezinden yetkililer ve Rus askeri polis görevlilerinin yer aldığını hatırlattı.

KARŞILIK VERİRİZ: Nitekim Gerasimov, başkent Şam da dahil olmak üzere, Suriye'nin bir noktasının bombalanması ve bunun, bu ülkede bulunan Rus askerlerin hayatı için tehlike oluşturması halinde, hem söz konusu saldırıda kullanılan füzelere hem de bu füzeleri taşıyan savaş araçlarına karşılık verileceğini vurguladı.

KİMYASAL SALDIRI HAZIRLIĞI YAPILIYOR

'Suriye ordusu, Doğu Guta'da militanların gizli kimyasal atölyesini buldu'
Öte yandan Gerismov, ellerinde, Suriye'deki militanların, sorumluluğunu hükümete yükleyecekleri sahte bir kimyasal silah saldırısının hazırlıklarını yapmakta olduğuna ilişkin güvenilir bilgiler olduğunu kaydetti.

Gerasimov, planlanan sahte saldırının kurbanları gibi gösterilmeleri amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinden kadın, çocuk ve yaşlı kişilerin Doğu Guta'ya götürüldüğünü söyledi.

SAHTE SALDIRI PLANLANIYOR

Gerasimov'un anlattığına göre kendilerini 'yardım örgütü' olarak tanımlayan Beyaz Miğferler üyeleri ve film ekipleri, uydu vericileri ve kameralar ile sahte saldırının düzenleneceği yere gitti.

Rus Genelkurmay Başkanı, önceki gün Doğu Guta'nın Aftris köyünde kimyasal mühimmat üretimi amacıyla kullanılan bir atölye bulunmasının da militanların sahte saldırı planını doğruladığını da ekledi.

AÇIKLAMA ABD'NİN TEHDİDİNDEN SONRA GELDİ

Bu açıklama, ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley'nin, kimyasal silah saldırısı düzenlemesi halinde Washington'ın Şam'a karşı saldırı düzenleyebileceği tehdidinde bulunmasından bir gün sonra geldi.

ABD'Lİ BAKANDAN ESAD'A TEHDİT

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Umman yolculuğu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mattis, "Suriye yönetiminin tekrar kimyasal silah kullanması onlar için çok akılsızca bir karar olurdu" diyerek bu durumun askeri sonuçlara yol açabileceğine işaret etti.

TRUMP TAVRINI GÖSTERDİ

Geçtiğimiz yıl ABD'nin bu nedenle Humus'ta rejime ait bir hava üssünü bombaladığını hatırlatan Mattis, "Sanırım Başkan Donald Trump bu konudaki tavrını açıkça belli etti" diye konuştu. 

RUSYA İLE ESED'İN KİMYASAL ORTAKLIĞI VAR

ABD'li Savunma Bakanı James Mattis, Suriye'nin kimyasal silah stoğu içinse Rusya'yı suçladı. Mattis, "Rusya, Esad'ın bu silahlardan kurtulacağına kefil olmuştu. Rusya'ya bu konuda yetersiz ya da Esad'la ortaklık içerisinde" dedi. 

GEÇEN YIL VURMUŞLARDI

Birleşik Devletler geçtiğimiz yıl Suriye hükümetinin İdlib'te kimyasal silah kullanması üzerine El Şayrat hava üssüne füze saldırısı düzenlemişti.

Rusya'dan NATO iddiası: Askeri sevkıyat için o 8 ülkede kuruldu!

İşte Rusya'nın 'Katil Robot Tankı'