BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  DÜNYA

Rusya'daki saldırı için şok iddia! Türkiye bağlantısı...

Reuters'ın geçtiği habere göre, Rus soruşturmacılar, aybaşında St. Petersburg'daki metroya bombalı saldırıyı yapan kişinin bağlantısını buldu.

Abone ol

Rusya'da aybaşında St. Petersburg'daki metroya bombalı saldırıyı yapan kişinin Türkiye'de bulunan "uluslararası terörist bir gruptan"para aldığı belirtildi.

St Petersburg'daki saldırıda 14 kişi ölmüştü.  Soruşturma komisyonu, RIA haber ajansında yer alan habere göre bombalı saldırıyı planladığından şüphelenilen kişinin kardeşi Akram Azimov, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Akbarzhon Jalilov'a Türkiye'den para aktardı.

Rusya Soruşturma Komitesi’nin Akram Azimov’un tutuklanması yönündeki talebinin ele alındığı bir duruşma yapıldı.

Akram Azimov’un tutuklanmasına hükmeden mahkemenin kararında “Akram Azimov, St. Petersburg bombacısı Ekbercan Celilov ile telefon görüşmeleri yaptı ve Türkiye’deki bir terör örgütü üyesinden aldığı paraları Azimov’a aktardı” denildi.

Türkiye’deki teröristin hangi terör örgütüne bağlı olduğunun belirtilmediği kararda şu ifadelere yer verildi: “Soruşturma sonucunda, Azimov’un Celilov’la temas kurduğu ve ona para aktardığını gösteren verilere ulaşıldı. Azimov, saldırının hazırlanması için gereken mali kaynağı Türkiye’de bulunan aktif bir uluslararası terör örgütü üyesinden aldı. Bununla birlikte Azimov, örgüt üyelerinin Rusya topraklarında sorunsuz bir şekilde hareket etmesi için sahte belgeler düzenledi.”